MOŽE SAMO ŽALITI

Je li se Rijeka preračunala i prodajom zvijezda zapravo izgubila novac!?

23.08.2017 u 10:03

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke nakon ispadanja od Olympiacosa ostali su bez bogate novčane nagrade koju nudi plasman u Ligu prvaka, a dojam je da bi s Frankom Andrijaševićem i Stefanom Ristovskim svladali Grke i zaradili u elitnom klupskom nogometnom natjecanju više nego na njihovim transferima...

Rijeka će zahvaljujući plasmanu u Europsku ligu ove sezone zaraditi 5,6 milijuna eura, što je tek utješna nagrada u odnosu na Ligu prvaka gdje bi najmanje zaradila 14,7 milijuna eura, a možda i više kada bi izbjegla šest čistih poraza u skupini.

  • +13
Rijeka - Olympiacos (uzvratna ukamica play-offa Lige prvaka) Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Baš zbog toga ostaje žal zbog prodaje Franka Andrijaševića u Gent i Stefana Ristovskog u Sporting, dva ključna igrača uz koje je šampionska Rijeka sjajno djelovala na terenu. Nikad nećemo saznati bi li izbacila Olympiacos da su njih dvojica ostali u ekipi, ali dojam je da bi imala velike izglede to napraviti, jer Grci se nisu pokazali kao moćna ekipa koju dobro uigrani Kekov prošlosezonski stroj ne bi savladao.

Postavlja se nakon svega pitanje je li se uprava Rijeke preračunala prodajom ova dva igrača, jer na njima je zaradila oko osam milijuna eura, a ulaskom u Ligu prvaka dobila bi više, s tim da mi obojici još porasla cijela, kao i ostatku momčadi.

Nažalost, pita se nešto i igrače i njihove menadžere koji kad stigne prava ponuda žele odmah otići iz kluba i teško ih je nagovoriti da pričekaju završetak kvalifikacija za Ligu prvaka pa nije pošteno za ovakav razvoj događaja kriviti isključivo upravu kluba. U svakom slučaju ostaje žaljenje, jer generacija koju je okupio Kek u 2017. godini zaslužila je igrati u Ligi prvaka i pokazati na najuglednijoj sceni koliko je sjajna...