ČUDESNI VETERAN

Slovenci se dive svom junaku: S 39 godina ovako ih je uveo u Ligu prvaka!

23.08.2017 u 09:07

Bionic
Reading

Jasmin Handanović postao je apsolutni junak Maribora nakon što je fantastičnom obranom u posljednjim minutama utakmice protiv Hapoela obranio prednost svoje momčadi i odveo ju u grupnu fazu Lige prvaka...

Maribor će po treći put u svojoj povijesti igrati u grupnoj fazi elitnog klupskog nogometnog natjecanja i s uzbuđenjem čeka ždrijeb koji će se u četvrtak održati u Monte Carlu.

Nakon poraza 1:2 u prvoj utakmici protiv Hapoela Be'er Sheve, Maribor je u uzvratu pobijedio s minimalnih 1:0 i zahvaljujući pravilu gola u gostima postao dio nogometne elite.

Mitja Vilar zabio je pogodak u 15. minuti, ali najveći junak susreta bio je Jasmin Handanović koji je u 89. minuti briljantnom refleksnom obranom sačuvao svoju mrežu i osigurao Slovencima prolazak.

Riječ je o 39-godišnjem golmanu koji za Maribor nastupa od 2011. godine, a u sjeni je svojeg poznatijeg rođaka Samira koji brani za milanski Inter, no ovog utorka priča se u Sloveniji samo o Jasminu koji je postao heroj svog kluba.

'Uopće se ne mogu sjetiti što je bilo u toj akciji niti sam svjestan što smo postigli. Ta obrana se jednostavno dogodila. Ako želiš proći dalje, mora se i nešto takvo dogoditi,' izjavio je oduševljeni Handanović nakon susreta koji će imati pregršt posla tijekom jeseni, kada Maribor zaigra s najbogatijim europskim klubovima...