POLJSKA U MOM SRCU

Je li ovo znak da je Nenad Bjelica pred vratima preuzimanja velike europske reprezentacija? Dopredsjednik Uefe je objavio tvit...

11.01.2023 u 14:20

Bionic
Reading

Krajem prošle godine zavrtjela se priča oko mogućeg angažmana Nenada Bjelice kao izbornika reprezentacije Poljske

Odlaskom Czeslawa Michniewicza kojem nitko nije ponudio produžetak ugovora nakon ispadanja Poljske u osmini finala Svjetskog prvenstva u Katru od Francuske 1:3 započela je potraga za njegovim nasljednikom, a među kandidatima se našlo i ime hrvatskog stručnjaka Nenada Bjelice.

'To je istina, puno spominju moje ime. Mene osobno nitko nije nazvao. Ali već da me se spominje kao kandidata za izbornika tako velike zemlje čini me ponosnim. Radio sam tamo, znam jezik, ljudi me znaju. Naravno, dođe li taj upit, bit će to velika čast i veliki izazov. Ali ponavljam, još nitko nije kontaktirao sa mnom', rekao je tada za tportal Nenad Bjelica.

Sada već stižu konkretnije vijesti. Naime, legenda poljskog nogometa Zbigniew Boniek na svom se Twitter profilu otvoreno založio za Bjeličin dolazak između dvije poljske zastave stavio je inicijale NB.

Kako su ostali spominjani kandidati Paulo Bento, Claudio Ranieri, Andrij Ševčenko, Maciej Skorża i Steven Gerrard nogometna javnost to je protumačilo kao znak da je Bjelica njegov izbor, čak i da je stvar riješena.

Ova objava posebno je značajna jer je Boniek bio i predsjednik poljskog nogometnog saveza i izbornik poljske reprezentacije, a trenutačno obnaša dužnost potpredsjednika Uefe.