kakav pehist

Je li ovo najbrže zarađeni crveni karton u povijesti nogometa?

25.10.2017 u 12:22

Bionic
Reading

Argentinski prvoligaši Godoy Cruz i Rosario Central odigrali su utakmicu u Kupu koja će ući povijest nogometa. Ako ne svjetskog, onda argentinskog zasigurno...

Fernando Tobio (29) u svijetu nogometa ne znači previše. Branič argentinskog prvoligaša Rosario Central u karijeri je igrao za Velez Sarsfield, brazilski Palmeiras, Boca Juniors... Do reprezentacije 'gauča' nikad nije stigao, a kako igra nije ni čudo. No, sada bi Tobio mogao ući u nogometnu povijest, ako ništa drugo, pamtit će ga po vjerojatno najbržem crvenom kartonu u profesionalnom nogometu!

Na Kup utakmici njegov je Rosario Central gostovao kod Godoy Cruza, utakmica je praktički tek počela. Domaćin je imao loptu, a Tobio je pokušao izbiti jedan bezopasni pokušaj ubačaj... No, učinio je to toliko loše pa je loptom pogodio napadača Damiana Garciju te ga 'izbacio' u gol priliku. Pokušao je Tobio 'spasiti stvar' te je na rubu šesnaesterca uklizao i srušio domaćeg napadača. 

Autor: youtube

Sudac Ariel Penel nije dvojio ni sekunde, pokazao mu je izravni crveni karton! A igrala se - deveta sekunda utakmice! Tako se nes(p)retni Fernando Tobio upisao u nogometnu povijest kao jedan od onih koji su zaradili najbrži crveni karton ikad!

Autor: youtube

Spomenimo kako je Godoy Cruz poveo 2:0, no u 73. minuti je ostao bez igrača zbog crvenog kartona, a Rosario Central je uspio okrenuti i na kraju pobijediti 3:2.