GLAVA IZNAD OBRUČA

Je li ovo najbolje alley-oop zakucavanje ikada?

11.03.2012 u 11:17

Bionic
Reading

Gerald Green, koji se kao golobradi mladić u dresu Bostona proslavio na natjecanju u zakucavanju, opet je stigao na naslovnice

Za to zasluge ima njegovo spektakularno alley-oop zakucavanje protiv Houstona (poraz Netsa 112:106) koje je proglašeno drugim najboljim potezom večeri na svih devet NBA utakmica od subote. Na prvo mjesto stigao je pobjednički cirkusantski šut Dwyanea Wadea

Danas je Green igrač New Jersey Netsa i nedavno je potpisao svoj drugi 10-dnevni ugovor, a sudeći po utakmici protiv Hosutona (za 23 minute ubacio je 26 koševa!) ovo bi mogla biti godina njegova povratka u NBA.

Posljednje dvije i pol sezone Green je igrao u Kini i Rusiji i činilo se da ga više nećemo gledati u NBA-u.

No ako dobro pogledate njegovo čudesno zakucavanje (ovo je tek njegova sedma povratnička utakmica u NBA-u), čini se da je spremniji nego ikad jer kako inače protumačiti alley-oop zakucavanje, a da je igrač skočio 30 cm glavom iznad obruča!

Ostale akcije također su vrlo atraktivne. U njima se dva puta našao MVP Derrick Rose svojim akrobatskim koševima, zatim bivši MVO Steve Nash i njegova asistencija Grantu Hillu, a sjajna su zakucavanja Jamesa Hardena i Taja Gibsona koja bi – da nije bilo Greena i Wadea – vjerojatno vodila borbu za prvo mjesto.