VELIKA POGREŠKA

Je li ova sudačka odluka spasila Dinamovu europsku sezonu?

18.08.2017 u 07:28

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama uspjeli su u posljednjoj minuti sudačke nadoknade izbjeći poraz u dvoboju s albanskim Skenderbeuom ovog četvrtka, a tko zna bi li tako bilo da litvanski suci nisu poništili čisti gol gostima u uvodnim minutama susreta zbog nepostojećeg zaleđa...

Pred momčadi Marija Cvitanovića mnogo je posla u uzvratu u Albaniji sljedećeg četvrtka, no rezultat 1:1 kod kuće u prošlosti je bio sretan za Dinamo pa možemo reći da hrvatski predstavnik i dalje ostaje lagani favorit u ovom dvoboju.

  • +4
Europska liga, 4. pretkolo: Dinamo - Skenderbeu Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

No, tako vjerojatno ne bi bilo da se na utakmici nije dogodila gruba pogreška litvanskih sudaca u 10. minuti. Naime, tada su Andris Treimanis i njegov pomoćnik poništili gol Skenderbeua nakon odlično izvedene akcije po desnoj strani i pogotka Latifija.

Iako se u prvi trenutak činilo da bi odluka mogla biti ispravna, usporena snimka otkrila je da je Stojanović definitivno zaostao i Vengjeli koji je poslužio suigrača na drugoj stativi nije bio u nedozvoljenoj poziciji.

'Nisam još vidio snimku, ali sam dobio puno poruka da nam je neopravdano poništen jedan gol,' ustvrdio je nakon utakmice i trener gostiju Ilir Daja te zatim obećao 'modrima' pakao u Albaniji:

'Ovo je za nas dobar rezultat, u uzvratu ćemo vidjeti drugačiji Skënderbeu. U Elbasanu očekujemo veliku podršku naših navijača.'

Spornu sudačku odluku pogledajte ovdje.