henriquez junak

Dinamo na Maksimiru na dramatičan način izbjegao poraz protiv Albanaca!

17.08.2017 u 20:58

Bionic
Reading

U prvoj utakmici 4. pretkola Europske lige nogometaši Dinama odigrali su na Maksimiru 1:1 protiv albanskog Skenderbeua, zahvaljujući golu Henriqueza u sudačkoj nadoknadi...

Nakon impresivnih pobjeda protiv Hajduka i Rijeke, Cvitanovićeva družina odigrala je ovog četvrtka najgoru utakmicu ove sezone. Iako su 'modri' bili veliki favoriti protiv Skenderbeua, ovog četvrtka Albanci su se pokazali kao čvršći protivnik nego što je to itko očekivao i zasluženo s pozitivnim rezultatom iščekuju uzvrat na domaćem terenu, a mogu žaliti što nisu pobijedili.

  • +4
Europska liga, 4. pretkolo: Dinamo - Skenderbeu Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Bio je to dvoboj u kojem se sve loše za domaću momčad dogodilo u prvih 45 minuta. Dinamo je odigrao izuzetno loše prvo poluvrijeme u kojem je rezultat mogao biti i gori nego što je na kraju bio. Naime, nakon ranih udaraca Hodžića i More na drugoj strani Skenderbeu je odigrao odličnu akciju u 10. minuti kojom je potpuno izigrao obranu 'modrih', a Latifi je poslao loptu u mrežu na drugoj stativi. No, zbog nepostojećeg zaleđa litvanski suci su ga poništili i tako dosta pomogli hrvatskom viceprvaku.

Ništa to nije razbudilo Dinamo, jer četiri minute kasnije Livaković je opet morao spašavati svoju mrežu nakon snažnog udarca Vangjelija, a u 36. minuti još jednom su Albanci jednim dodavanjem u prostor izbacili iz igre cijelu 'modru' obranu i ovaj put zabili. Bilo je to djelo Gavazaja koji je proigrao Latifija, a on je sam pred Livakovićem iz drugog pokušaja ugurao loptu u mrežu.

Do odmora je tek slobodnjak Juniora Fernandesa zaprijetio Shehiju, no lopta je otišla malo iznad gola, a drugo poluvrijeme započelo je novim poništenim golom gostiju, ovaj put zbog opravdanog zaleđa Bowea, da bi zatim Dinamo potpuno preuzeo igru.

U 47. minuti Armin Hodžić trebao je izjednačiti kad je izašao sam pred albanskog golmana, ali nije ga uspio svladati. U sljedećih dvadesetak minuta sjevalo je sa svih strana pred golom Skenderbeua, ali Fernandes, Gojak, Hodžić i ostali nisu bili u stanju pogoditi okvir gola.

Kada je u 84. minuti Shehi iz blizine obranio zicer Henriquezu, činilo se da će Albanci pobijediti na Maksimiru, ali u petoj minuti sudačke nadoknade Čileanac je ipak zabio za konačnih 1:1 i veliko olakšanje 'modrih'.

Dinamo tako s remijem ide u Albaniju gdje će se uzvrat održati sljedećeg četvrtka, a dvoboj je daleko od riješenog....

Europska liga, 4. pretkolo:

Dinamo - Skenderbeu 1:1 (Henriquez 90+5 / Latifi 36)