KONTRA NOGOMETA

Je li ova odluka EHF-a u vezi Lige prvaka za rukometaše suluda i samoubojstvo ili je u pitanju pritisak sa strane?

07.08.2020 u 17:06

Bionic
Reading

Čelnici EHF-a odlučili su da se utakmice Lige prvaka za rukometaše igraju u terminima koji bi se preklapali s nogometnim natjecanjima Uefe

Je li ova odluka mudra ili ne pokazat će kao u većini slučajeva vrijeme, ali pokušati se nositi s nogometom u najmanju ruku zvuči pomalo suludo. Neki će ići tako daleko i reći da su si čelnici EHF-a 'pucali' u glavu odlukom da se utakmice muške Lige prvaka igraju preko tjedna – srijedom i četvrtkom u 18.45 i 20.45, jer je te dane u sličnim satnicama Uefina Liga prvaka i Europska liga.

U rukomentoj Ligi prvaka će se dnevno igrati po četiri utakmice u dva termina, a natjecanje kreće 16. rujna i otvaraju ga Meškov Brest – Vardar te Celje – Aalborg. Hrvatski predstavnik Zagreb igra dan kasnije, 17. rujna (četvrtak) i u 20.45 ugostit će Kiel. Još nije poznato hoće li sezona početi s gledateljima ili bez njih.

Što je zaista nagnalo EHF da Ligu prvaka prebaci preko tjedna nije poznato, ali ne bi bilo ništa čudno da je u pitanju pritisak Nijemaca koji su puno puta prosvjedovali, što su im se utakmice prvenstva igrale iste vikende kada su imali i dvoboje u Europi pa su čak znali igrati s rezervama i juniorima u EHF-ovim kupovima, jer su sami isticali da su im domaća natjecanja važnija.

Ulogu su najvjerojatnije odigrale i televizije koje prate rukomet pa im se ovako neće poklapati rukometna Liga prvaka s nekim domaćim prvenstvima (tu se prije svega misli na Bundesligu) pa će tako sada moći nesmetano prenositi više susreta, jer Nijemci svoje ligaške dvoboje u pravilu žele igrati vikendom i nisu ih željeli zbog Lige prvaka prebacivati preko tjedna zbog ranije dogovorenih prijenosa upravo s televizijskim kućama.