KLADITE SE PAMETNO

Je li moguće da Simeone na Real ide s drugom momčadi?

11.02.2014 u 14:34

Bionic
Reading

Do pred desetak dana stvari su za Atletico izgledale idilično. Pretprošle je nedjelje Atletico uvjerljivo nadigrao Real Sociedad, Real Madrid i Barcelona su kiksali, te je preuzet vrh ljestvice sa tri boda prednosti u odnosu na glavne konkurente

Međutim, samo tjedan i pol kasnije situacija više nije blistava. Atletico je najprije u prvoj utakmici kupa nastradao sa 3:0 na Santiago Bernabeuu i praktički se oprostio od ovog natjecanja, a potom je iznenađujuće poražen i u prvenstvu kod Almerije gdje je pružio jednu od najlošijih parija ove sezone.

'Doživljavamo sada kritike nakon dva vezana poraza, ali moram kazati kako je ovaj Atletico pokazao tijekom sezone da može biti vrlo nezgodan protivnik bilo kojem sastavu u Primeri, a budite uvjereni kako ćemo to dokazati još mnogo puta do kraja sezone. Ne vidim u čemu je zapravo problem, u prvenstvu smo treći s istim brojem bodova kao i Real i Barcelona, a nešto takvo nismo doživjeli već niz godina', poslao je poruku nakon pada u Almeriji Diego Simeone

Dvoznak.com

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje


Uoči kup uzvrata Arda Turan će kazati:

'Mi smo Atletico i niti u jednu utakmicu ne ulazimo olako, bez obzira na rezultat prvog susreta'.

Iz riječi turskog igrača dalo bi se zaključiti kako nada u prolazak još uvijek živi u domaćem taboru, ali trener Simeone na teren je danas odlučio izvesti momčad u kojoj neće biti većeg broja prvotimaca. Ponajprije za nastup neće konkurirati vratar Thibaut Courtois koji se ozlijedio netom prije početka susreta u Almeriji, a njegova zamjena Daniel Aranzubia nije se iskazao po dobrome i jedan je od glavnih krivaca Atleticova poraza. Osim vratara, od ranije su ozlijeđeni Filipe Luis, Tiago Mendes i David Villa, dok pravo nastupa zbog kartona nema prvi topnik Diego Costa. Povrh svega Simeone je odlučio danas odmoriti beka Juanfrana Torresa, stopera Diega Godina i veznjake Gabija Fernandeza i Ardu Turana.

U Realu je postojala određena opreznost uoči dolaska neugodnog Villarreala, ponajprije što pravo nastupa nije imao suspendirani Cristiano Ronaldo. Strahovi su se na sreću navijača bijelih pokazali neopravdanima, a Real je na krilima Jeseja, Benzeme, Modrića i Balea došao do uvjerljive 4:2 pobjede. Dobar nastup Carlo Ancelotti objasnio je riječima kako se ostatak momčadi htio iskazati u odsutstvu najboljeg igrača.

Najbolji svjetski igrač prošle godine danas će biti u sastavu od prve minute što ne iznenađuje kada se zna da će u prvenstvu pauzirati još dva kola.

'Prednost s kojom dolazimo na Vicente Calderon je stvarno velika, ali bez obzira na to očekujem jednu utakmicu punu intenziteta jer derbiji su uvijek takvi. Pokušat ćemo odigrati maksimalno ozbiljno baš kao i u prvom susretu kako se ne bismo doveli u nepotrebne probleme. Ne trebamo mijenjati filozofiju koja nam je u posljednje vrijeme donijela odlične rezultate. Pokušat ćemo ne razmišljati o prednosti koju imamo', kazao je u najavi talijanski trener.

Većih promjena u domaćem sastavu ne bi trebalo biti u odnosu na posljednje prvenstveno kolo. Uz spomenutog Ronalda priliku bi od prve minute još trebao dobiti i Raphael Varane koji je dugo vremena izbivao s terena, te vratar Iker Casillas. Izvan pogona zbog ozljede ostaje tek Sami Khedira kojeg odavno nema.