XAVI KAO DA JE ZNAO…

Je li moguće da on puca penale za svjetske prvake?

01.07.2013 u 12:15

Bionic
Reading

Aktualni svjetski i europski prvaci Španjolci imaju u svojim redovima gotovo sve igrače najviše svjetske klase pa zato još i više čudi izbor izvođača jedanaesterca u finalu Kupa konfederacija

Kada su u igri, prvi izbor za izvođača jedanaesterca su Xabi Alonso i David Villa, ali kako niti jedan nije bio u sastavu, očito je izbor pao na onoga koji je imao najviše samopouzdanja. Kao i obično, toga Sergiu Ramosu nije nedostajalo, ali ako se samo prisjetimo kako on izvodi jedanaesterce, onda ni ne čudi da nije uspio pogoditi za smanjenje brazilskog vodstva kod rezultata 3:0.

Njegov suigrač Xavi kao da je znao da će promašiti čemu svjedoči i zamrznuti snimak kada je u trenutku dok Sergio Ramos uzima zalet spušta pogled. Očito se Xavi jako dobro sjeća promašaja Ramosa iz 2012. u polufinalu LP-a protiv Bayerna.

'Ništa strašno, mislim da od ovog poraza ne treba raditi predstavu', rekao je za Mundo Deportivo Sergio Ramos, te nastavio:

'Nismo roboti, već smo obični nogometaši. Nismo mogli pobjeđivati vječno, ali isto tako, ovaj poraz neće ništa bitno promijeniti u našoj reprezentaciji. Radimo i dalje na tome kako bismo bili bolji. Ponašamo se jednako kao i onda kada smo pobjeđivali. Nedjelja nije bila naš dan, a ova utakmica je bila jedna od onih kada mnogo toga ne polazi za nogom. Čestitke Brazilu, zaslužio je više od nas ovo slavlje.'

Promašaj Ramosa protiv Brazila
Legendarni promašaj Ramosa u dresu Reala protiv Bayerna koji je otišao jako, jako visoko