sanja o ferrariju

Je li moguće da će Hamilton zbog dječačkih snova napustiti Mercedes u kojem je nepobjediv?

22.07.2019 u 09:32

Bionic
Reading

Sve je više onih koji prognoziraju da bi Lewis Hamilton u nastavku karijere mogao preći iz Mercedesa u Ferrari i tako ostvariti svoj dječački san nastupanja za talijansku momčad…

Britanski 34-godišnji šampion grabi prema svojoj šestoj tituli prvaka svijeta, petu koju bi osvojio nastupajući u srebrnom bolidu pa Mercedesu definitivno može zahvaliti što će uskoro najvjerojatnije postati najtrofejniji vozač Formule 1 svih vremena.

  • +11
Lewis Hamilton Izvor: Pixsell / Autor: James Moy/Press Association/PIXSELL

No, sve je više onih koji prognoziraju kako će suradnja Hamiltona i 'srebrnih strijela' uskoro završiti, možda već na kraju sljedeće sezone, a slavni Britanac trebao bi karijeru zaključiti vozeći Ferrari.

Motiv za takav potez dječački su snovi Lewisa Hamiltona koji je mnogo puta priznao da mu je u tinejdžerskim danima najveća želja bila nastupiti u crvenom bolidu talijanske momčadi, nešto o čemu zapravo sanja većina vozača, s obzirom na ugled i reputaciju Ferrarija.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

No, takav potez mogao bi biti riskantan, jer tradicija ne osvaja titule, a Hamilton bi se odrekao trenutno najbolje F1 ekipe na svijetu.

'Siguran sam da svaki vozač želi voziti Ferrari, ali nitko tko ima razum ne bi promijenio pobjednički bolid za onaj koji to nije. Bilo bi hrabro i neobično da ode u Ferrari,' upozorava sunarodnjaka bivši prvak Jenson Button i dodaje:

'Lewis bi mogao osvojiti deset titula ako ostane u Mercedesu. A ako ode u Ferrari, to bi moglo biti to – kraj karijere.'

Treba ipak dati kredita Hamiltonu, s obzirom da je prelaskom iz McLarena u Mercedes 2013. godine kojem su se svi tada čudili napravio briljantan korak naprijed u karijeri i postao šampion kakav je danas. On zna kada promijeniti momčad i to je dokazao pa je možda 2021. godina, sezona u kojoj se mijenjaju tehnička pravila možda zaista idealna za takav potez.

Sve utrke nove sezone Formule 1 ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

Također, mnogi vjeruju da bi Hamilton u zadnjih 12 godina koliko traje suša u Maranellu barem jednom uzeo titulu da je vozio talijanski bolid pa ne bi bilo iznenađenje da upravo njegov dolazak bude prekretnica za Ferrari, kao što je to svojedobno bilo s Michaelom Schumacherom…