TRAGEDIJA U SAN MARINU

Japanski motociklist poginuo na utrci!

05.09.2010 u 16:34

Bionic
Reading

Španjolac Dani Pedrosa u klasi MotoGP, te njegovi sunarodnjaci Toni Elias u klasi Moto2, te Marc Marquez u klasi do 125 ccm pobjednici su Velike Nagrade San Marina u motociklizmu. Nažalost, utrku u Misanu obilježila je pogibija 19-godišnjeg Japanca Shoya Tomizawe koji je preminuo u bolnici zbog teških ozljeda koje zadobio prilikom pada u klasi Moto2

Tomizawa je pao u 12. krugu utrke, a potom su preko njega prešla dvojica motociklista Talijan Alex de Angelis i Britanac Scott Redding. Tomizawa je prebačen u bolnicu, ali je tamo preminuo od zadobivenih ozljeda. Tomizawa je vozio za momčad Suter, a uoči nedjeljne današnje utrke bio je šesti u poretku klase Moto2.

'Nažalost nije mu bilo pomoći. Ozljede su bile preteške,' kazao je doktor Claudio Costa.

Višestruki svjetski prvak Talijan Valentino Rossi koji je u lipnju imao težak udes na treningu uoči VN Italije i pri čemu je slomio nogu bio je posve izvan sebe kada je čuo za vijest o smrti mladog Japanca.

'Sve postaje nebitno kada se dogodi ovakva tragedija. Tomizawa je bio simpatičan mladić,' kazao je Rossi, dok je Talijan Andrea Dovizioso dodao: 'Ponekad svi mi zaboravimo koliko je ovo opasan sport i kako je potreban samo trenutak nepažnje da se dogodi nesreća.'

Posljednji motociklist koji je poginuo na stazi bio je Japanac Daijiro Kato na stazi u Suzuki 2003. godine. Zanimljivo, početkom ovoga tjedna Valentino Rossi je predvodio skupinu motociklista koji su odali počast Katu koji je živio u okolici Misana. Nažalost, svega nekoliko dana kasnije poginuo je Tomizawa.

Prošlog tjedna u Indianapolisu je poginuo 13-godišnji Amerikanac Peter Lenz preko kojeg je prešao jedan 12-godišnjak u krugu za zagrijavanje u juniorskoj utrci motociklista.

Tragedija na moto utrci