LUDO BRZI

Jamajčanskoj štafeti zlato i svjetski rekord

04.09.2011 u 14:14

Bionic
Reading

Jamajčanska štafeta na 4x100 metara u sastavu Nesta Carter, Michael Frater, Yohan Blake i Usain Bolt osvojila je naslov svjetskog prvaka na SP u atletici u Daeguu

Četvorka iz Jamajke je u finalu postavila novi svjetski rekord od 37.04 sekundi. Jamajčani su tako popravili svoje najbolje vrijeme u ovoj disciplini otprije tri godine iz Pekinga za šest stotinki.

Srebro su osvojili Francuzi Teddy Tinmar, Christophe Lemaitre, Yannick Lesourd i Jimmy Vicoud sa 38.20, a broncu Jason Rogers, Kim Collins, Antoine Adams i Brijesh Lawrence sa St. Kittsa i Nevisa sa 38.29.

Amerikanci i Britanci zbog pogrešnih izmjena nisu završili utrku.

Spomenimo kako su u ženskoj konkurenciji najbrže bile američke trkačice Bianca Knight, Allyson Felix, Marshevet Myers i Carmelita Jeter.

One su u finalu ostvarile izvrsno vrijeme od 41.56 sekundi što je za samo 19 stotinki slabije od 26 godina starog svjetskog rekorda Istočne Njemačke, te najbolji rezultat u posljednjih 14 godina.

Srebro su osvojile Jamajčanke Shelly-Ann Fraser-Pryce, Kerron Stewart, Sherone Simpson i Veronica Campbell-Brown s novim nacionalnim rekordom od 41.70, a broncu Ukrajinke Olesja Povh, Natalija Pohrebnjak, Marija Rjemjen i Hristina Stuj sa 42.51.

Jamajčanska štafeta i njezin rekord
Zlato za Amerikanke