u pravo vrijeme

Jakov Fak odjednom oživio karijeru: Sloveniji se smiješi olimpijska medalja!

05.12.2017 u 17:32

Bionic
Reading

Nakon dvije razočaravajuće sezone hrvatski biatlonac sa slovenskom putovnicom, Jakov Fak drugim mjestom na utrci Svjetskog kupa u Ostersundu najavio je povratak u formu i pohod na olimpijsku medalju...

U Hrvatskoj već pomalo zaboravljeni 30-godišnji biatlonac osvojio je za našu zemlju broncu 2010. godine u Vancouveru i postao jedini koji nije član obitelji Kostelić koji je na zimskim Igrama stigao do odličja.

  • +3
Jakov Fak Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: -

No, ubrzo je promijenio državljanstvo zbog svog trenera, a iako je neko vrijeme bio u samom vrhu Svjetskog kupa, u Sočiju Sloveniji nije uspio donijeti olimpijsku medalju kakvu je donio Hrvatskoj.

U posljednje dvije sezone Fakovi rezultati bili su razočaravajući, ponajviše zbog ozljeda i zdravstvenih problema, a kad su ga mnogi već otpisali, u olimpijskoj sezoni uspješno je oživio svoju karijeru, a drugo mjesto na dohvatnoj utrci Svjetskog kupa u Ostersundu u nedjelju to je samo potvrdilo.

'Bilo je to za mene jako emotivno, posebno zbog prošle sezone koju sam gledao na televiziji i bilo mi je jako teško. Ponekad sam bio jako slabe volje. Povratak je za mene jako pozitivna stvar u životu,' izjavio je Jakov Fak nakon što je ušao u cilj odmah iza najboljeg biatlonca današnjice, Martina Fourcadea.

'Glavno je da sam zdrav, što je bila rijetkost u posljednje dvije godine. Ovaj rezultat mi daje novu energiju no bit će teško, jer jedno je vratiti se, a drugo održati na vrhu,' zaključio je Hrvat koji se uz spomenutu broncu može pohvaliti i s dva zlata sa SP-a, oba pod slovenskom zastavom.

U Pjongčangu u veljači Fak će imati čak četiri individualne utrke u kojima će jurišati po olimpijsku medalju i jedna je od najvećih nada Slovenije da će se s Igara vratiti uz pokoje osvojeno odličje...