ŠTO SE DOGAĐA?

Čarolija Jakova Faka potpuno je nestala

13.01.2016 u 16:18

Bionic
Reading

Hrvatski biatlonac koji nastupa pod slovenskom zastavom, Jakov Fak i dalje nije ni sjena svojih najboljih dana. Na individualnoj utraci na 20 kilometara u Ruhpoldingu ponovo je ostao bez bodova na 36. mjestu...

Bivši hrvatski brončani olimpijac otkad je prešao pod okrilje Slovenije 2010. godine bio je u stalnom uzletu forme i to je okrunio s dvije zlatne medalje na Svjetskim prvenstvima, 2012. i 2015. godine. No, ove sezone Jakov Fak potpuno je potonuo, a krizi forme ne nazire se kraj.

Nakon što u uvodnim utrkama nije pokazao gotovo ništa, osvojivši vrlo malo bodova do Božića, 28-godišnji Mrkopljanin uzeo je duži odmor, no vratio se u Ruhpoldingu ove srijede još u goroj formi. S tri promašaja na utrci na 20 kilometara zauzeo je 36. mjesto i tako ponovo ostao bez bodova.

Ne samo što pucanje nije bilo na vrhunskom nivou, već Fak djeluje i dosta spor na snijegu, što možda i više zabrinjava. Nije jasno je li do ovakvog pada jednog od najboljih biatlonaca prošle sezone došlo zbog promjena u trenerskom kadru slovenske reprezentacije ili se radi o fizičkom i psihičkom padu.

Na samom vrhu ove srijede nije bilo iznenađenja: Martin Fourcade pobijedio je ispred Simona Edera i Antona Šipulina te dodatno povećao svoju prednost u ukupnom poretku.

Za Faka je pak ovaj tjedan biatlona gotov što se tiče individualnih utrka, jer s obzirom da nije među 30 najboljih u ukupnom poretku, nema pravo nastupa na masovnom startu u subotu, utrci na 15 kilometara.