PRVE REAKCIJE

Jakov Fak nakon što je digao Sloveniju na noge: Nemam za čime žaliti...

15.02.2018 u 21:33

Bionic
Reading

Jakov Fak je donio Sloveniji prvu medalju na Olimpijskim igrama u Pjongčangu, a hrvatski biatlonac otkrio je što ga je najviše mučilo u utrci na 20 kilometara

U utrci na 20 kilometara slavio je Norvežanin Johannes Thingnes Boe. Imao je dva promašaja, no s obzirom na veliku brzinu na stazi i s dvije kaznene minute ostao je u igri za osvajanje odličja. Boe je ciljem prošao u vremenu 48:03.8 minuta.

  • +3
Jakov Fak Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Fak, koji je prije osam godina u Vancouveru osvojio broncu u utrci na 10km za Hrvatsku, na najvećoj pozornici pokazao kako je kako je ove sezone najbolji strijelac među biatloncima, pogodio je svih 20 meta i do cilja stigao sa samo 5.5 sekundi slabijim rezultatom od odličnog Norvežanina.

'Dao sam sve od sebe i u trčanju i u pucanju. Nemam za čime žaliti, danas je to bilo vrijedno srebrne medalje, rekao je biatlonac Jakov Fak nakon što je osvojio prvu medalju za Sloveniju na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu. '

'Noge su mi bile u redu. Imao sam problema s vidom, zbog suhog zraka u sobama oči suze kad izađemo. Bilo je i vjetra i prije zadnjeg pucanja imao sam poteškoća, ali sam ih uspio prevladati', dodao je Fak.