SRAMOTA ZA OLIMPIJSKU OBITELJ

Kakav divljak; za ovo nema oprosta, odmah izbačen s Igara

15.02.2018 u 17:15

Bionic
Reading

Član Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Britanac Adam Pengilly morao je otići s ZOI u Pjongčangu zbog sukoba sa zaštitarom

MOO je u kratkoj izjavi objavio da se 'ispričava uime olimpijske obitelji zbog ponašanja Adama Pengillya', kojemu je nakon razgovora s dužnosnikom Etičke komisije MOO-a naloženo da odmah napusti  Južnu Koreju.

Pengilly (40) se sukobio sa zaštitarom  ispred hotela Intercontinental u Pjongčangu, gdje su odsjeli svi članovi MOO-a. Britanac je odgurnuo južnokorejskog zaštitara koji mu prigovorio da koristi stazu za autobuse, a iako Pengilly poriče bilo kakav fizički kontakt, zaštitar je u izgredu zadobio lakše ozljede.

Prema nekim izviješćima, Britanac je zaštitara udarao i vukao nekih 30-metara te mu prijetio u slučaju da okršaj prijavi nadređenima. 

Inače Pengillyev mandat u MOO-u, u koji je ušao kao član Komisije za sportaše,  ionako završava 25. veljače, a radi se o bivšem vrhunskom sportašu koji je bio svjetski doprvak u skeletonu te sudionik ZOI u Torinu i Vancouveru. 

  • +27
Otvorene Zimske olimpijske igre - Pjongčangu 2018. Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Pengilly je poznat i po tome što je jedini glasovao protiv odluke da se nekim ruskim sportašima ipak dopusti nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.