Ovo je nevjerojatno;

Ako Manchester City zaista za Joška Gvardiola nudi ovoliko milijuna eura, to će biti rekord svih rekorda!

16.12.2022 u 12:28

Bionic
Reading

Sjajni mladi hrvatski reprezentativac, 20-godišnji Joško Gvardiol očito je toliko 'zaludio' najveće klubove svijeta, pa se tako iz dana u dan, barem kako pišu mediji, cijena diže i po desetak milijuna eura

Baš kao što se i očekivalo, nakon odličnih predstava na SP-u, potražnja najvećih europskih klubova za usluge 20-godišnjeg Joška Gvardiola postala je nevjerojatna.

Iako je Gvardiol još uvijek igrač RB Leipziga, s kojim ima potpisan ugovor do 2027. godine, čelnici nogometnih velikana žele ga čim prije u svojim redovima.

I nekako se priča svela na dva imena. Jedno je madridskog Reala, u kojem Gvardiol ima i važnu podršku Luke Modrića, dok je s druge strane financijski još moćniji Manchester City.

Samo dan nakon utakmice i poraza od Argentine, dio medija je pisao kako je Gvardiolu pala cijena. Što je naravno bila totalna besmislica, jer engleski su mediji istog dana komentirali kako je Manchester City podebljao ponudu na 110 milijuna eura, s dotad najčešće spominjanih 90 milijuna.

No, u noći na četvrtak, talijanski novinar Alfredo Pedulla ima ekskluzivnu vijest u kojoj piše kako je Manchester City dodao još 20 milijuna eura, odnosno da je spreman njemačkom klubu platiti čak 130 milijuna eura.

Prenosimo dio teksta.

'Prve kontakte prema stoperu rođenom 2002. (u siječnju će napuniti 21) napravio je Chelsea, prošlog ljeta i prije nekoliko tjedana. Tada je na teren stupio Real koji je za velikog protagonista SP-a u Katru ponudio 90 milijuna Leipzigu, uz godišnju plaću igraču u iznosu od šest milijuna po sezoni. Joško se potpuno 'otvorio' prema Realu i stavio ga na vrh liste želja. Ali Manchester City razmišlja 'o nemoralnoj ponudi', te je kontaktirao Leipzig i najavio prijedlog od 130 milijuna, uključujući bonuse i/ili postotak od budućih prodaja'.

U istom tekstu navodi se da bi Gvardiol u Cityju imao i dvostruko veću plaću, odnosno negdje između 11 i 12 milijuna eura po sezoni.

Naravno, nije nevažna i izjava Marjana Šišića, Gvardiolovog menadžera od prije koji tjedan, a kada je ponovio kako je Gvardiol zadovoljan u RB Leipzigu i da zasad ne razmišlja o drugoj opciji.

  • +87
Argentina - Hrvatska; SP u nogometu Katar 2022., 13.12.2022. Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK