BAŠ ZANIMLJIVO

Jošku Gvardiolu pala cijena nakon Messijevog driblinga? Pročitajte što Pep Guardiola ima reći na tu temu

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 14.12.2022 14:38
  • Objavljeno 14.12.2022 u 14:38
Bionic
Reading

Joško Gvardiol doživio je veliku potvrdu svojeg nogometnog umijeća na najvećoj svjetskoj pozornici. Iako ima tek 20 godina, oduševio je svojom mirnoćom, čitanjem igre, pronalaskom najboljih rješenja. Međutim, dogodio mu se peh, te je u utakmici protiv Argentine, u jednom duelu s najboljim igračem današnjice, Lionelom Messije, ostao izigran, pa su odmah krenula omalovažavanja

'Ako vam je nedostajao okvir za priču, već ga imate. Kada je Gvardiol zaveslao u suprotnom smjeru od plaže, more ga je progutalo. Lionel je krenuo prema završnici i dok je Hrvat shvatio prijevaru, lopta je već bila u petercu', napisala je Marca u izvještaju s utakmice Argentine i Hrvatske.

No, ne samo da su ovom pristojnom, još uvijek dječaku, pronašli 'grešku' jer ga je predriblao Lionel Messi, nego su mnogi mediji pisali kako mu je preko noći pala cijena. I to drastično.

Naime, Gvardiol je igrač RB Leipziga, te ima važeći ugovor s njemačkim klubom do 2027. godine, ali kako je u prethodnim utakmicama na SP-u sve odradio besprijekorno, počele su se pumpati cifre, a kao zainteresirani klubovi navodili su se Chelsea, Real Madrid, Manchester Uniteda...

Međutim, kako je to u stvarnom životu ipak malo drugačije i kako se ne gleda samo jedan detalj, nego mnogo toga, ova priča o padu cijene danas je doživjela debakl.

Engleski mediji tvrde da je Pep Guardiola itekako zagrizao za Joška Gvardiola te da klub s Etihada, to jest Manchester City, ima ponudu tešku 94,7 milijuna funti, odnosno u eurima 110 milijuna.

Realizira li se taj transfer, Gvardiol bi postao najskuplji branič u svjetskom nogometu - jet bi tako nadmašio 85 milijuna funti (tj. 98 milijuna eura) koliko je Manchester United platio za Harryja Maguirea.

Osim tog iznosa, City bi RB Leipzigu prepustio i 20 posto od sljedećeg transfera, a ono što je još važnije, uplatio bi novac već sada, ali bi Gvardiola ostavili u Njemačkoj do kraja sezone.

  • +87
Argentina - Hrvatska; SP u nogometu Katar 2022., 13.12.2022. Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal