ostala bez medalje

Izjava srpske sportske legende otkriva sve: Ivana Španović sama je kriva

12.08.2017 u 18:46

Bionic
Reading

Srpska skakčica u dalj, Ivana Španović, u petak je bila nadomak odličju, mnogi procjenjuju čak i zlatnom, no startni broj kojeg je imala na leđima pri doskoku se otkvačio te je ostavio trag na pijesku, zbog čega su Ivani oduzeti centimetri

Aktualna europska prvakinja Ivana Španović bila je u uskom krugu favorita za osvajanje zlata, a na kraju je ostala bez medalje, iako joj je najbolji skok bio sam šest centimetara slabiji od američke pobjednice Brittney Reese.

  • +3
Ivana Španović bez medalje na SP-u Izvor: Reuters / Autor: DYLAN MARTINEZ

Do kontroverze je došlo u posljednjoj seriji, kada je Španović skočila vjerojatno najbolji skok na cijelom natjecanju, ali joj se broj odlijepio s dresa i dotaknuo pijesak, zbog čega joj je izmjereno tek 6,91 metar, što nije bilo dovoljno za pomak s četvrtog mjesta, a 7,02 metara vodeće Reese ostalo je neugroženo.

'Zbog papirnatog broja jako loše kvalitete koji je ostavio trag u pijesku naša šampionka ostala je bez zlatne medalje. ASS se na ovu odluku žalio, ali je po mišljenju komisije žalba odbijena jer, kako 'oni' navode, to bi dovelo do žalbe Američke federacije koja bi ostala bez medalje u ovoj disciplini, pa je samim tim 'lakše' odbiti našu žalbu,' poručuju iz Atletskog saveza Srbije.

Naravno, srpski mediji puni su komentara na ovaj nastup, ali zanimljivo jedna od legendi srpskog sporta, također 'daljaš' Nenad Stekić.

'Ovo je zaista velika nesreća! Slučaj s kakvim se nisam ni ja susreo, a svega sam se nagledao u karijeri. Međutim, ako ćemo iskreno, sve je tu prilično jasno i po pravilima. Jednostavno, gleda se zadnji trag u pijesku, a kako je taj broj sastavni dio njene opreme, sve je odrađeno po pravilima. Njen je posao bio da se taj broj prišije kako treba, i baš zato je ovo jedna velika, ali osobna nesreća', objasnio je Stekić za Blicsport.

'Ne vidim razlog zašto se taj broj ne bi tiskao na dresu. Iako, vidim da će od sljedeće godine broj biti samo na prsima. I to je u redu, jer se ovakvo nešto neće ponoviti. Žao mi je jedino Ivane, vidim kroz izjavu koju je dala o nepravdi i da je odluka donesena na osnovu toga što je iz Srbije da joj je baš krivo. Ali, mislim da je to izjavila vruće glave', sportski je priznao Nenad Stekić.