NAPUŠTA PSG

Izjava Neymara o 'povratku kući' izazvala pomutnju u Barceloni; u rekordnom transferu ključan čovjek je Rakitić!

19.06.2019 u 10:54

Bionic
Reading

Brazilac Neymar, koji zbog ozljede ne igra Prvenstvo Južne Amerike (Copa), sve je bližu povratku u Barcelonu, a dokaz tome je i jedna izjava zvijezde PSG-a do koje su došli španjolski novinari

Poznato je kako Neymar nije zadovoljan u francuskom PSG-u, a također je poznato kako vlasnik kluba Nasser Al-Khelaifi polako gubi strpljenje. Pogotovo gubi strpljenje s najskupljim pojačanjem u povijesti kluba koje su u ljeto platili rekordnih 222 milijuna eura. Činjenica jest kako je Neymar, koji je već govorio kako želi napustiti PSG, u posljednjih godinu dana prolazi pravu muku, od problema s ozljedama do suspenzije koju je zaradio zbog napada na navijača. O optužbi za silovanje da ne govorimo… Sve to ruši imidž kluba…

Izjava velikog šega PSG-a 'kako će se od sada svaki igrač morati pridržavati pravila, davati uvijek sve od sebe na terenu te izvan njega, štititi integritet kluba ili su mu vrata širom otvorena' dovoljno govori. Više nitko nije nedodirljiv, ali isto tako je jasno kako PSG neće pustiti Neymara u Barcelonu za sitniš.

Stoga navodna Neymarova izjava, koju je u medije pustio Mundo Deportivo, govori puno toga.

'Ne želim više ovdje igrati, želim se vratiti kući. Nikada nisam niti trebao otići', navodno je kazao 27-godišnji Neymar.

U cijelu priču navodno se uključio i Argentinac Lionel Messi koji je, kako piše El Mundo, zatražio od čelnika Barcelone povratak Neymara.

I tu dolazimo do ključnog dijela. Naime, Barcelona se neće samo tako odlučiti platiti barem milijuna eura za Neymara, ali zato bi mogla u cijeli paket uključiti jednog igrača (zamjena plus odšteta). Kako doznaju ljudi bliski Barceloni, čelnici PSG zainteresirani su za hrvatskog veznjaka Ivana Rakitića čija cijena na Transfermarktu iznosi 40 milijuna eura. Dakle, nije nemoguće da u najzvučniji ljetni transfer, koji se očito priprema, bude uključen i jedan Hrvat.

  • +2
Neymar Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia