NEYMAR NEDOSTAJE

Novo iznenađenje na Copa Americi; domaćin Brazil razočarao navijače, a suci i VAR poništili mu čak tri gola

19.06.2019 u 08:13

Bionic
Reading

Na Copa Americi odigrano je drugo kolo u skupini A te se dogodilo novo iznenađenje na ovom južnoameričkom natjecanju

Nakon što je na startu natjecanja Brazil svladao Boliviju 3:0, domaćin prvenstva već je posrnuo u drugoj utakmici. 'Selecao' je odigrao tek 0:0 sa skromnom Venezeuleom koja je većinu susreta provela u podređenom položaju.

Na stadionu Itaipava Arena Fonte Nova u Salvadoru, u brazilskoj rtegiji Baija, pred24587 gledatelja Brazil je uputio 19 udaraca, suparnik tek šest, imao 69 posto posjeda lopte, imao nadmoć u kornerima (9-2), ali nije to bio dan Firminha, Coutinha, Casemira... Ozlijeđeni Neymar jako nedostaje.

Odmogli su im i suci te VAR, jer su im poništena tri gola. Prvi gol poništen je u 38. minuti Firminu zbog prekršaja u napadu. Trideset minuta kasnije Gabriel Jesus je zabio, ali je VAR presudio da se radi o ofsajdu. I u 87. minuti Coutinho je pogodio mrežu, ali na usporenoj i uvećanoj snimci vidi se kako je Firmino posljednji dirao loptu, a on se u tom trenutku nalazio u zaleđu.

U drugoj utakmici na Maracani u Rio de Janeiru, pred 26346 navijača, Peru je golovima Guerrerea (45), Farfana (55) i Floresa (90+6) svladao 3:1 Boliviju koja je povela pogotkom Martinsa (28-11m).

Na ljestvici Brazil i Peru imaju po četiri boda, Venezuela 2, a Bolivija je bez boda.

Upravo sljedeće kolo igraju Brazil i Peru te odlučuju o prvaku skupine, te Bolivija i Venezuela (22. lipnja).

  • +4
Brazil - Venezuela, 2. kolo Copa America, 2019. Izvor: Profimedia / Autor: N. N.