sportski je čestitao

Izjava čelnika srpskog saveza šokirat će hrvatske navijače u Splitu

14.01.2018 u 16:11

Bionic
Reading

Hrvatska je u petak u prvom kolu A skupine deklasirala Srbiju 32:22 i na taj način potvrdila status jednog od favorita turnira. Na tom su uspjehu našima komplimentirali i srpski reprezentativci no njihovog je potpredsjednika Dragana Škrbića nešto ipak iznenadilo

Potpredsjednik Rukometnog saveza Srbije, Dragan Škrbić, izjavio je da bi hrabriji pristup srpskih igrača donio bolji rezultat u okršaju protiv Hrvatske (22:32) u Splitu.

  • +19
Rukometni Euro 2018., Hrvatska - Srbija Izvor: Reuters / Autor: MARKO DJURICA

Također, smatra da je poraz previsok, ali izjavio je kako Srbija može puno bolje protiv Švedske i Islanda.

'Odnos snaga na terenu drugačiji je nego što rezultat govori, čini se kao da je Hrvatska 'razbila' Srbiju, ali tako nije bilo. Obje momčadi krenule su u utakmicu bojažljivo, Hrvati su bili opterećeni velikim očekivanjima, a mi nismo iskoristili tu priliku na početku utakmice da hrabrijom igrom ostvarimo bolji rezultat', izjavio je Škrbić Tanjugu u Splitu.

Legendarni pivot priznaje da je Hrvatska zasluženo slavila.

'Siguran sam da smo ih u prvih 10-15 minuta pritisnuli i trčali za njima, rezultat bio puno bolji. Hrvatska je kasnije ušla u ritam, nosila ih je publika i kvalitetom su zasluženo pobijedili'.

Škrbić ne misli da su pune tribine, odnosno 12.000 navijača, i to sportski nastrojenih, bili smetnja srpskoj momčadi jer smatra da u dvorani čak i nije bilo tako 'luda' atmosfera.

'Atmosfera je bila korektna, igrači s obje strane su bili fer, vidjelo se da igraju zajedno u klubovima i da se respektiraju. Iznenađen sam publikom, očekivao sam da će biti bučnija atmosfera, čak u nekim trenucima je djelovalo kao da se igra u kazalištu, bez obzira na to što je dvorana bila puna. Tribine nisu bile veliki faktor, već tek jedan dio cijele priče'.

  • +10
Euro 2018., Hrvatska - Srbija, hrvatski navijači Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

Škrbić je tijekom igračke karijere upisao četiri pobjede nad Hrvatskom, tri na velikim natjecanjima. No, sada su se okolnosti prilično promijenile i poručio je kako bi Srbija trebala slijediti primjer Hrvatske. Posebice oko naboja u reprezentativnom okruženju.

'Nikad nisam izgubio od Hrvatske, a sastajali smo se i na svjetskom i europskom prvenstvu. Sjećam se da smo ih u Švedskoj na EP-u pobijedili 14 razlike, a oni su godinu dana kasnije postali svjetski prvaci. Odnos snaga se promijenio, ova hrvatska generacija, kao i prethodna s Balićem, Metličićem i Lackovićem, ima kvalitetu koju vjerojatno nema ni jedna druga reprezentacija na svijetu. U rukometu, čini mi se i u drugim sportovima, kada obuku hrvatski dres daju 150 posto. Siguran sam da su naši igrači pojedinačno bolji, nastupaju u jačim klubovima, ali Hrvati imaju naboj koji utječe da za reprezentaciju igraju preko mogućnosti. Taj primjer bismo i mi Srbi trebali slijediti jer smo sličnog mentaliteta'.