kompletirali se u dallasu

Izgubio je od Perua, ali ovim potezom Dalić je pokazao da ima hrabrosti

25.03.2018 u 10:06

Bionic
Reading

Bivši hrvatski reprezentativac, potom i izbornik U-21 reprezentacije, Dražen Ladić, nakon višemjesečnog iščekivanja, priključio se Dalićevom stožeru u A nogometnoj reprezentaciji

Hrvatska je na turneji po SAD-u, a u noći s petka na subotu, doživjela je i neugodan poraz od Perua. Južnoamerikanci su slavili 2:0. Naravno, sve je to narušilo atmosferu, a pri tom je i izbornik Dalić odlučio šestoricu igrača osloboditi obveza za prijateljsku utakmicu protiv Meksika, koja je na rasporedu 27. ožujka u Dallasau.

>> Ovakva Hrvatska nije mogla protiv Perua, a kako će protiv Argentine?!

Dio hrvatske nogometne javnosti ostao je začuđen takvim postupkom Dalića, jer ova mu je turneja, kako je naglašavao, trebala zbog homogenizacije momčadi.

  • +12
Peru - Hrvatska, prijateljska utakmica Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ali kad već nije mogao uspjeti zadržati momčad, Dalić se pobrinuo pa dodatno pojačao stožer. Istina, naglašavao je to mnogo puta i dosad, njegova želja za angažmanom Dražena Ladića uopće nije bila sporna.

Kočili su ga tek ljudi u Hrvatskom nogometnom savezu, odnosno onaj njegov vitalni dio, kojem je Ladić očito stao na žulj pa ga ti isti nisu htjeli uz reprezentaciju.

Međutim, dalić je ustrajao, a s kadrovskim promjenama i preslagivanjem snaga u HNS-u, napokon je zaživjela i Dalićeva želja. Tako se Dražen Ladić nakon gotovo četiri mjeseca čekanja, ipak priključio stožeru, a već u subotu bio je uz reprezentaciju na treningu.