emocije, hrabrost...

Peruanci složni: Do pobjede s nekad najjačim 'hrvatskim oružjem'

24.03.2018 u 17:59

Bionic
Reading

Trijumf Perua nad favoriziranom Hrvatskom (2:0) napunio je tu južnoameričku reprezentaciju samopouzdanjem dok tamošnji mediji govore o emocijama i iznenađenju.

'Ovo je momčad željna slave. Upravo nas to čini agresivnima. Nemamo velike igrače, niti zvijezde, osim možda Paola Guerrera i Jeffersona Farfána. Ali zato imamo ljude koji na terenu pokazuju kako je momčad iznad svega', rekao je direktor peruanskog nogometnog saveza Juan Carlos Oblitas.

Osvrnuo se zatim na pobjedu od 2:0 nad Hrvatskom s kojom dosada nikada nisu igrali.

>> Prvi udarac za Dalića otkad je preuzeo Hrvatsku: Bolje nismo ni zaslužili!

'Na trenutke smo igrali dobro no na trenutke smo prepuštali loptu Hrvatskoj što je jako opasno s obzirom na igrače koje ima. Naša obrambena linija bila je najbolji dio ekipe', rekao je i istaknuo da se uopće nije osjetilo da ekipa nije bila na okupu četiri mjeseca.

  • +12
Peru - Hrvatska, prijateljska utakmica Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Tada su u doigravanju pobijedili Novi Zeland s 2:0 te se plasirali na Svjetsko prvenstvo, prvi put nakon 36 godina.

'Pobjedom nad Hrvatskom pokazali smo da se ravnopravno možemo nositi s europskim momčadima', rekao je 33-godišnji napadač Farfán nakon pobjede u Miamiju.

'Osjećali smo se kao da igramo u Limi. Podrška naših navijača je bila nevjerojatna', dodao je.

U toj južnoameričkoj zemlji vlada euforija od kada su se plasirali na prvenstvo u Rusiji. Za manje od tri mjeseca igrat će ondje u skupini protiv Francuske, Danske i Australije pa im je susret protiv Hrvatske bila proba za oglede s Europljanima i njihovim ritmom.

'Jako sam zadovoljan onime što su pokazali moji igrači. Jako će nam poslužiti ova utakmica. Još uvijek imamo puno stvari za popraviti no zadovoljan sam kako smo nastojali držati loptu i pritiskati prema naprijed', rekao je izbornik Ricardo Gareca.

'Naš cilj je biti konkurentna momčad. Imamo veliku odgovornost da ne razočaramo narod', dodao je.

Mediji u Peruu govore o 'emocijama' i 'iznenađenju'.

'Reprezentacija Perua počela je san Svjetskog prvenstva', pišu novine La República nazivajući sinoćnji trijumf 'velikim'. Novine Depor napominju kako je Peru sada 'u očima svijeta'.

'S autoritetom su pobijedili moćnu Hrvatsku. S emocijama i iznenađenjem prenosila se uživo ova utakmica. Ona nam je dala veliko samopouzdanje uoči Svjetskog prvenstva', zaključio je Depor.