peru slavio 2:0

Ovakva Hrvatska nije mogla protiv Perua, a kako će protiv Argentine?!

24.03.2018 u 03:28

Bionic
Reading

Hrvatska je u Miamiju, na Hard Rock stadionu igrala prijateljsku utakmicu protiv Perua, a u prekrasnom ambijentu, vidjeli smo skromnu Dalićevu vrstu koja je poražena 2:0. Južnoamerikanci su dominirali na tribinama, ali i na terenu, ali na svu sreću do lipnja i početka SP-a Dalić će imati vremena razbuditi svoje igrače

Hrvatska nogometna reprezentacija nakon dvoboja protiv Grčke u dodatnim kvalifikacijama, a bilo je to još u studenome 2017. godine, okupila se u SAD-u i protiv Perua krenula u 'glancanje' forme za predstojeće SP u Rusiji. A Peru je trebao predstavljati Argentinu, s kojom će naši biti u skupini na SP-u.

S obzirom na to da će veći dio ponajboljih igrača već u subotu biti na putu za Europu, izbornik Dalić protiv Perua krenuo je s tzv. prvim sastavom. Iako bi prema trenutnoj formi, Kramarić trebao apsolutno biti ispred Kalinića. Naravno, pitanje je kakav bi status imao i Dejan Lovren da nije ozlijeđen. Ono što veseli, jest povratak Vedrana Ćorluke, nakon teške ozljede i izbivanja više od godine dana iz reprezentativnog kadra.

  • +4
Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala za SAD na utakmice s Peruom i Meksikom Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar / CROPIX

Međutim, u prvom poluvremenu, iako je bilo perioda da su Modrić, Rakitić i društvo znali sakriti loptu, Peruanci su bili ti koji su ostavili bolji dojam. Trkački su dominirali i svaki pokušaj naših uspješno su blokirali, dok su prema naprijed čekali grešku hrvatskih igrača.

Jednu takvu, u 12. minuti, a u kojoj su sudjelovali i Ćorluka i Strinić, pogotkom je kazno veznjak Watforda Carrillo, čiji je udarac na kraju još skrenuo i Vida.

Hrvatska je perma golu Cacede stizala rijetko, i to uglavnom nakon ubačaja s boka, ali do kojih slabo primjetni Kalinić te potpuno nevidljivi Mandžukić nisu ni stizali. Tako da je vodstvo Perua od 1:0 na poluvremenu bio posve realan rezultat.

Ni početak drugog dijela nije počeo dobro. Već u 47. minuti Farfan je mogao povećati prednost na 2:0, ali na svu sreću, glavom je promašio s pet metara.

Ali ono što nisu tada iskoristili, naplatili su u 48. minuti. Nakon krasne akcije, a koja je započela još na njihovoj polovini terena, Flores je uspio zabiti drugi gol za Peruance.

Ohrabreni tim vodstvom protiv renomiranog protivnika, Peruanci su još podigli ritam a u 51. i 52. minuti imali su dvije - pa možemo reći - idealne prilike. Strah nas je i pomisliti kako bi se utakmica rasplela da je i jedna od njih završila u Subašićevoj mreži.

Shvativši da ipak nešto ne štima u igri naših, Dalić je krenuo s izmjenama pa je umjesto Brozovića ušao Kovačić, a nešto kasnije i Kramarić umjesto Kalinića.

Te su promjene unijele živosti, a upravo je Kramarić sudjelovao u akciji u 70. minuti kada se Modrić probio u 16-erac protivnika.

Imao je naš kapetan još dobrih poteza i proigravanja, ali nažalost bio je jedan od rijetkih raspoloženih na stadionu u Miamiju.

U 75. minuti Yotun je dobio drugi žuti karton, što je značilo da naši u završnicu ulaze s igračem više. Novu prigodu za smanjenjej rezultata imao je Kramarić u 80. minuti, ali njegov je udarac otišao kraj gola. Napadač Hoffenheima bio je u prilici i u 87. minuti, ali sada je pucao malo preko gola. U 90. je pak zaprijetio glavom, ali Caceda je bio na pravom mjestu. Ono što je važnije, pokazao je izborniku da je u puno boljoj formi nego napadač Milana - Nikola Kalinić.

Sljedeću utakmicu Hrvatska će imati za četiri dana, u Arlingtonu (Teksas), a protivnik našima bit će reprezentacija Meksika. U tom ogledu Dalić će testirati ostatak igrača, jer kao što smo već pisali, Modrić, Rakitić, Subašić i još neki, već tijekom subote poletjet će prema svojim europskim destinacijama.

HRVATSKA – PERU 0:2 (0:1)

HRVATSKA: Subašić – Vrsaljko, Ćorluka, Vida, Strinić – Rakitić, Brozović (od 56. Kovačić) – Mandžukić (od 71. Pjaca), Modrić, Perišić (od 77. Rebić) – Kalinić (od 64. Kramarić)

PERU: Caceda – Advincula, Ramos (od 72. Araujo), Trauco – Flores (od 67. Hurtado), Tapia (od 84. Pena), Yotun, Cueva (0d 64. Benavente) – Carrillo (od 78. Aquino), Farfan (od 88. Ruidiaz)