JEDNOSTAVNO 'POLETIO'

Izgledalo je užasno; za dlaku izbjegao smrt na slavnoj stazi!

25.06.2015 u 12:22

Bionic
Reading

Prošlog vikenda na utrci Formule 3 na belgijskom Spa-Francorchampsu bilo je iznimno burno, a Gustavo Menezes je preživio stravičnu nesreću

Druga utrka vikenda bila je iznimno uzbudljiva, ali i zbog strašnih sudara. Već smo pisali o neopreznom Kanađaninu Lanceu Strollu koji je u duelu za prvu poziciju s Jensenom i Rosenqvistom na najopasnijem dijelu staze užasnim potezom izbacio svu trojicu iz utrke.

No pojavila se snimka još jedne nesreće koja je izgledala puno užasnije i samo je pravim čudom sve završilo bez ozbiljnijih posljedica. Strani mediji pišu kako je Gustavo Menezes za dlaku izbjegao smrt.

Naime, Amerikanac je u borbi za četvrto mjesto pokušao preteći Brandona Maisanoa. Došlo je do kontakta bolida, a onaj u kojem je sjedio Menezes odjednom se podigao u zrak, okrenuo se i zatim gornjim dijelom udario u zemlju.

'Bilo je jasno da će blokirati moj pokušaj, ali bilo je prekasno da se vratim. Rekli su nam kada je dio vozila 'unutra', suparnik vam mora dati prostora. Sve se dogodilo tako brzo. Kada sam vidio travu, pomislio sam, 'dobro, ja slijećem'. Bio je to mali trkaći incident, ali pravila su jasna, nadam se da ćemo obojica nešto naučiti iz ovoga', rekao je smireno Menezes.

Ova nesreća podsjetila je na onu iz 2010. kada je slično proživio Mark Webber na utrci Formule 1 na Grand Prixu u Valenciji.

Izgledalo je strašno
A ovako je 2010. izgledala Webberova nesreća