znamo i koji su

Izbornik Zlatko Dalić nije se 'skrivao' nakon poraza od Engleske: Imamo problema...

19.11.2018 u 21:59

Bionic
Reading

Jutro je pametnije od večeri, držao se toga i hrvatski izbornik Zlatko Dalić. Vraćajući se iz Londona nakon poraza 2:1 od Engleza imao je vremena razmišljati o pogreškama u igri hrvatske reprezentacije, a dio svojih analiza je i javno rekao

'Definitivno ostaje žal jer smo do 80. minute imali prvo mjesto i Final four Lige nacija, pa izgubili. Ipak, ja sam ponosan i sretan jer smo napravili sjajan posao u godinu dana. No, sada kreće pravi posao, okrećemo se kvalifikacijama za Europsko prvenstvo', rekao je izbornik Zlatko Dalić po povratku u Zagreb i dodao:

'Imamo sjajne temelje u mladim igračima, navijačima. No, rezultat je takav kakav jest, ispali smo iz Lige nacija...'

Poraz od Engleske 2:1 na Wembleyu samo je potvrdio ono što se u stvari znalo i od ranije. No, sada je Dalić jasno kazao s kojim se to problemima mora nositi. Golovi iz prekida naša su velika boljka...

'Brojao sam u avionu. Primili smo 12 golova iz prekida u mojoj eri. Protivnici su nam zabili devet golova iz prekida te tri iz jedanaesterca. To moramo mijenjati', iskreno je kazao Dalić.

Nije sjajna situacija ni na bekovskim pozicijama...

'Da, imamo taj problem s bekovima, pogotovo s Vrsaljkom koji ne može igrati svaka tri dana. To do ožujka moramo promijeniti', realan je hrvatski izbornik kojeg čeka puno posla.

Srebro sa SP-a u Rusiji sada postaje veliki teret, titulu svjetskog viceprvaka treba opravdati i 'obraniti', Hrvatska je sada 'lovina', svi se još i više 'pale' kad igraju protiv nas. Kvalifikacije za plasman na Euro svima će biti veliki izazov.

  • +37
Liga nacija, Engleska - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Mike Egerton/Press Association/PIXSELL

'U kvalifikacijama moramo biti maksimalno spremni', kazao je hrvatski izbornik koji je protiv Engleza testirao mlade igrače poput Nikole Vlašića i Josipa Brekala te zaključio:

'Rekli smo da treba nova snaga, Brekalo nam je dao mirnoću, nikakav strah i respekt, vrhunski je odigrao. Vlašić je u najboljoj formi od svih naših veznjaka i sasvim zasluženo je dobio šansu i dobro igra. Nije mu bilo lako startati pred 80 tisuća ljudi. Rekao sam mu da se opusti i da to odradi, a da ja odgovaram za sve greške...'