repriza posljednjeg kola

Hajduk stiže u goste Lokomotivi, Rijeka na Rujevici dočekuje Goricu; evo gdje gledati današnje utakmice HT Prve lige

17.07.2021 u 13:58

Bionic
Reading

Subota nam donosi dvije utakmice 1. kola nove sezone Hrvatski Telekom Prve lige. Obje su utakmice, igrom slučaja, reprize posljednjeg kola prošle sezone! Lokomotiva u Kranjčevićevoj dočekuje Hajduk (18.55 sati, Arenasport 3, MAXtv), dok će Rijeka na Rujevici ugostiti Goricu (21 sat, Arenasport 3, MAXtv)

NK LOKOMOTIVA - NK HAJDUK (18.55 SATI, ARENASPORT 3, MAXtv)

Nogometaši Hajduka novu sezonu otvaraju u Kranjčevićevoj kod Lokomotive. Baš su 'lokosi' u prošloj sezoni bili posljednji protivnici 'bilima'. Hajduk je na Poljudu tada slavio 2:0 i izborio Europu, a Lokomotiva je zahvaljujući ostalim rezultatima osigurala ostanak u ligi.

'Spreman sam. Nikada ne bih želio drugačiji pritisak, jer mislim da je Hajduk klub koji treba imati takva očekivanja. Borit ćemo se svaki dan da pobijedimo, ali gotovo je nemoguće ostati neporažen i sigurno ćemo gubiti utakmice tijekom sezone. Važno je da se iz svakog poraza izdignemo i nešto iz njega naučimo', rekao je novi trener Hajduka, švedski stručnjak Jens Gustafsson te dodao:

'Pripremali smo se šest tjedana i uzbuđeni smo što sezona počinje, osjećamo se spremni. Radujemo se utakmici, osjećamo se dobro i mislimo da imamo kompetitivnu ekipu za početak sezone.'

Lokomotiva s puno optimizma ulazi u novu sezonu...

'Za Hajduk ne treba dodatno motivirati igrače. Hajduk je uvijek među najjačim hrvatskim ekipama, doveli su nekoliko novih igrača i zadržali dva oslonca Lovru Kalinića i Marka Livaju. Morat ćemo pružiti veliki otpor kako bi im bili konkurentni i kako bi ostvarili pozitivan rezultat', kazao je novi trener 'lokosa' Silvijo Čabraja i dodao:

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +8
Hajduk - Zrinjski, prijateljska utakmica, 12.07.2021. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

'Doveli smo mlade, talentirane i potentne igrače. Većina je do sada pretežito igrali Drugu HNL, vratilo nam se i dosta igrača s posudbe. Možemo biti jako zadovoljni s njihovim igrama na pripremama, no ponavljam, ostaje vidjeti na koji način će odgovoriti zahtjevima u Hrvatski Telekom Prvoj ligi. Utakmica s Hajdukom će pokazati kako stojimo...'

NK RIJEKA - NK GORICA (21 SAT, ARENASPORT 3, MAXtv)

Rijeka je u posljednjem kolu prošle sezone na Rujevici u izravnom dvoboju za plasman u UEFA Konferencijsku ligu svladala Goricu 2:1. Iste se momčadi večeras ponovno sastaju na istom mjestu, a gosti iz Velike Gorice će imati veliki motiv za osvetu...

'Nakon pet tjedana kvalitetnih i intenzivnih priprema počinje prvenstvo i jako se radujemo tome. Stvara se neka nova momčad, vlada jedna jako dobra, zdrava atmosfera uz dobru konkurenciju i mislim da spremni dočekujemo prvenstvo', kazao je trener Rijeke Goran Tomić i dodao:

'Gledali smo nekoliko utakmica Gorice, no jedno su pripremne utakmice drugo prvenstvene. Očekujemo Goricu kao i prošle godine, čvrstu i organiziranu momčad s odličnim izlascima preko Lovrića kao njihovog najboljeg igrača.'

Gosti iz Velike Gorice na Rujevicu dolaze s dodatnim motivom, žele osvetiti poraz iz posljednjeg kola...

'Rijeka je jako kvalitetna, sa sjajnim trenerom. To ne umanjuje našu ambiciju u ovoj utakmici. Naša ambicija je uvijek i svuda tri boda i uvijek ćemo ići na pobjedu. Ne ovisi uvijek o nama, tu je i protivnik, ali ne vidim razloga da bude drugačije', rekao je trener Gorice Krunoslav Rendulić i dodao:

'Uvjeren sam da Gorica može opet ući u sezonu jako dobro i dat ćemo sve od sebe da to napravimo.'