page & wilson

Izbornik Walesa otkrio koja je tajna rušenja Hrvatske, a oglasio se i heroj nacije

16.10.2023 u 07:44

Bionic
Reading

Nakon što je hrvatska nogometna reprezentacija poražena 2:1 na gostovanju kod Walesa, mnoge je zanimalo koja je tajna uspjeha izbornika domaćih. A čekalo se i što će reći strijelac dva gola -

U važnoj utakmici u borbi za odlazak na EURO 2024. Hrvatska je dodatno zakomplicirala situaciju u skupini tako da će posljednja dva kola, koja će se igrati u studenom, odlučiti tko će ići direktno na EURO uz Tursku koja je to već – osigurala.

>> Ovo nitko nije očekivao! Hrvatskoj ni dvije pobjede ne garantiraju odlazak na Euro!

Nakon pobjede nad Hrvatskom navijača Walesa zahvatila je euforija, a njihov izbornik Robert Page – koji je bio ushićen – rekao je:

'Bod koji smo osvojili u Hrvatskoj je bio izvanredan, ali ovo večeras je bila druga razina. Znali smo da ćemo morati patiti bez lopte i da će oni imati visok postotak posjeda. Dečki su bili izvanredni. Dali smo sve od sebe od prve do 95. minute. Uz pomoć navijača, zajedno smo imali veliku večer. Momci su dali sve od sebe, a njihov stav je u pripremi utakmice bio nevjerojatan. Volio bih da ste to vidjeli. Znate, ne mogu ih sve dovoljno nahvaliti. Mislim da ih sedam ne igra u početnim postavama u klubovima, no drugačije igraju za Wales. Igraju i uživaju', kazao je 49-godišnji Robert Page dodavši:

'Znate, ne mogu se više ponositi njima od ovog…. Djela čine više od riječi. Dosta mi je razgovora o mojoj budućnosti. Idemo pričati o igračima i njihovim nastupima. Emotivan sam jer sam tako ponosan na njih. Zaslužuju sve pohvale i jedva se čekamo okupiti za iduću utakmicu', dodao je Page.

Junak susreta je bio dvostruki strijelac Harry Wilson.

'Stvarno sam zadovoljan zbog Harryja, jer puno vremena prolazi nezapaženo. Ali on igra Premier ligu s razlogom. Prvoklasan je na treninzima i potpuno je zaslužio ta dva gola', dodao je Page o veznjaku Fulhama.

Nekoliko riječi kazao je i Harry Wilson koji je postigao oba gola za Wales. Pamtit će dugo ovu utakmicu...

'Velika večer za mene, 50. put sam igrao za reprezentaciju, što nisam mogao ni sanjati. No noćas nisam ja glavna tema, već momčad. Vjerujemo u kvalitetu koju imamo, 100 posto podražavamo izbornika. Znamo da se svašta pričalo, neki komentari stizali su od ljudi od kojih to nismo očekivali. To nam nije pomoglo u pripremi utakmice', kazao je Wilson, igrač koji je preko noći postao heroj nacije. Nastup na Euru se sada Walesu – kad su skinuli treću reprezentaciju svijeta - čini kao cilj koji bi mogli dohvatiti.

  • +18
Nogomet: Wales - Hrvatska, utakmica kvalifikacija za UEFA Euro 2024 Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec
Standings provided by Sofascore

biše statistika OVDJE