čekaju se pcr testovi

Izbornik rukometaša uvjerava da poraz od Rusa nije bitan: Spremni smo za Euro

08.01.2022 u 19:13

Bionic
Reading

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u zadnjem je pripremnom susretu pred odlazak na Europsko prvenstvo u Osijeku izgubila od Rusije 26:28 (11:13).

Hrvatska je prvo poluvrijeme dobila s 13:11 zahvaljujući obranama Ivana Pešića (8) i golovima raspoloženog Halila Jaganjca. Sredinom drugog dijela uslijedile su taktičke varijante i rotacije, tehničke pogreške i loša igra u obrani što su Rusi iskoristili i zasluženo slavili.

Jaganjac je zabio devet golova, dok su Lovro Mihić i Ivan Martinović postigli po pet.

Izbornik Hrvoje Horvat nakon utakmice stao je pred kamere RTL-a.

'Apsolutno da ne možemo biti sretni kad izgubimo. Uvijek je bolje i ljepše pobijediti. Igrali smo dobro 45 minuta, kontrolirali utakmicu pa odradili rotacije, uveli neke igrače i nismo dobro reagirali. Zaredalo se nekoliko grešaka, pogreške u tranziciji i Rusi su se vratili. Ima dobrih i lošijih stvari, gotove su utakmice i trebamo čekati 10. siječnja i jutarnji PCR da konačno podvučemo crtu', rekao je izbornik Hrvoje Horvat.

Je li Hrvatska spremna za Euro?

'Naravno da smo spremni. Imamo dva, tri dana do početka prvenstva. Sve treninge ćemo iskoristiti za lagane korekcije, dogovore i razgovore. Nadam se da će nam se priključiti igrači koji nam nedostaju i da spremni uđemo protiv Francuske već u prvom kolu'.

Što je s popisom, znate li tko će putovati na Euro?

'Teško je pričati, vidite kakva su vremena. Još je sutra cijeli dan i do 10. nećemo ništa konkretnije poduzimati. Jednostavno, preburno je i previše se toga dešava u kratkom vremenu. Pa ćemo biti strpljivi'.

Kao u petak Martinović, u subotu nas je vukao Halil Jaganjac.

'Šuterski je danas Halil pokazao svu svoju raskoš. Rusi su nas s desne strane zatvorili, s druge je bilo prostora i to je iskoristio. Ako je kolektiv dobar, uvijek će jedan pojedinac iskočiti. Ne bih danas isticao Halila, kao ni jučer Martinovića, golovi su ipak kolektivna igra', zaključio je izbornik Horvat.

Naš najbolji igrač protiv Rusa bio je Halil Jaganjac. Zabio je devet golova. osjećaji su mu nakon utakmice bili pomiješani.

'Evo, sve što smo dobro napravili jučer smo danas malo pokvarili. Najbolji pokazatelj je što smo jučer primili 24, a danas 28 golova. Dogovorili smo se da mi kao ekipa koja prije svega želi igrati obrambeno kvalitetan rukomet, da si to ne smijemo dozvoliti. I to moramo popraviti', rekao je Jaganjac nakon utakmice.

  • +36
Rukomet: Hrvatska-Rusija, prijateljska utakmica, 7.1.2022. Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

Hrvatska će na Euru, koji se igra od 13.do 30. siječnja, nastupiti u skupini C s Francuskom, Srbijom i Ukrajinom u mađarskom Szegedu.

'Mislim da bi imali krivi stav da ne vjerujemo u prolaz. Vjerujemo u prolaz i u sebe. Moramo igrati što smo dogovorili i gledati prije svega sebe. Jer možemo bolje od ovog što smo danas odigrali'.

Gledatelji u Osijeku došli su pogledati hrvatsku reprezentaciju, ali nažalost vidjeli su poraz.

'Jako mi je žao jer danas je bilo popunjenije nego jučer. Ljudi su došli, isplanirali zbog svega i posla, bilo je predivno i hvala im od srca. Nadam se da ćemo i u Mađarskoj imati takvu podršku jer nam to puno znači', zaključio je Jaganjac.