hrvatska europski prvak

Pogledajte kako je Prkačin u samo 20 sekundi raspametio košarkaški svijet i raspametio NBA skaute

19.08.2018 u 08:18

Bionic
Reading

Hrvatska košarkaška U-16 reprezentacija u subotu je u Novom Sadu po četvrti put osvojila europsko zlato svladavši Španjolsku 71:70. Zanimljivo, u finalnim ogledima - ove generacije hrvatskih košarkaša imaju stopostotni učinak.

Prije sedam godina isti uspjeh ostvarila je hezonjina generacija, a sada su na sebe pozornost skrenuli Roko Prkačin, Ivan Perasović, Boris Tišma...

>> Na krilima Prkačina i Tišme Hrvatska u dramatičnoj završnici uzela europsko zlato

Nisu oni jedini, naravno, no njihova su imena već sada u bilježnicama NBA skauta. S time što je Tišma već kao 13-godišnji dječak Zagreb zamijenio Madridom, gdje igra za mlađe kategorije Reala.

  • +18
Eurobasket U-16, finale, Hrvatska - Španjolska Izvor: FIBA / Autor: FIBA

S obzriom na prikazano, vjerujemo da će i ostali vrlo brzo postati lovina, a prije svih mislimo na Roka Prkačina, koji je odigrao turnir na najvišem nivou.

i samo detalj s kraja utakmice, kada je rezultat bio 67:67, i kada je s toliko samouvjerenja, čak i sportske drskosti, krenuo zakucati loptu, jasno je da će Prkačin napraviti veliku karijeru. Jer imao je od koga i učiti. Naime, i tata Nikša bio je košarkaš najviše klase.

Roko Prkačin u finalu je imao 18 koševa i 10 skokota i proglašen je za MVP turnira.

A da ne prejterujemo, potvrđuju i riječi Mikea Schmitza, košarkaškog eksperta koji radi za ugledni ESPN kao analitičar. Pun je riječi hvale za cijelu Hrvatsku, a posebno za Prkačina.