zaredali pehovi

Izbornik Francuske doznao da je ostao bez važnog igrača za SP; ozlijedio se i napadač reprezentacije koja je u skupini s Hrvatskom!

31.10.2022 u 12:59

Bionic
Reading

Igrač francuske nogometne reprezentacije i Juventusa Paul Pogba upitan je za nastup na skorašnjem Svjetskom prvenstvu u Katru nakon što se u petak ponovo ozlijedio na treningu talijanskog velikana

Prema vijestima koje dolaze iz Italije, Paul Pogba je u petak na treningu ozlijedio bedreni mišić.

Za sada nema službene objave iz kluba niti iz reprezentacije koliko je ozljeda teška, no talijanski mediji navode kako je za njega World Cup izgubljen. U Francuskoj se još uvijek nadaju kako bi se mogao oporaviti do roka kada izbornik aktualnih svjetskih prvaka Didier Deschamps mora objaviti konačnu listu putnika u Katar.

Pogba se ovoga ljeta nakon šest godina vratio iz Manchester Uniteda u Juventus, ali je tijekom priprema ozlijedio koljeno, Francuski nogometaš nije želio ići na operaciju kako bi sačuvao izglede za nastup na SP-u, međutim kako oporavak nije išao po planu početkom rujna je operiran.

Pogba se početkom studenog trebao vratiti na teren, ali se u petak ponovo ozlijedio ugrozivši svoj put u Katar.

Francuska će na SP-u igrati u skupini sa Australijom, Tunisom i Danskom.

Lukaku se ponovo ozlijedio

Osim Pogne ozlijedio se i napadač belgijske nogometne reprezentacije Romelu Lukaku, objavio je njegov klub Inter. Velik je to problem za Belgiju koja će na SP-u igrati u skupini s Hrvatskom.

Inter je objavio kako je Lukaku u subotnjem susretu protiv Sampdorije doživio novu ozljedu mišića i bit će ponovno pregledan u sljedećih nekoliko dana.

Belgijski reprezentativac se vratio u u akciju prošlog tjedna u Interovoj pobjedi 4-0 nad Viktorijom Plzen u Ligi prvaka nakon gotovo dva mjeseca pauze. Protiv Viktorije ušao u igru u 83. minuti, a četiri minute kasnije je postigao pogodak. Protiv Sampe je dobio priliku od 68. minute, ali sada se suočava s još jednom ozljedom.

'Lukaku je jutros bio podvrgnut liječničkim pregledima u klinici Humanitas u Rozzanu, ima istegnuće femoralnog bicepsa lijevog bedra. Igračevo stanje bit će ponovno procijenjeno u sljedećih nekoliko dana', objavio je Inter.

Belgijski Lesoir navodi kako će Lukaku propustiti utakmicu Lige prvaka protiv Bayerna u utorak, neće ga biti u sastavu niti u nedjeljnom derbiju protiv Juventusa, ali bi se ipak trebao vratiti na vrijeme za Svjetsko prvenstvo. Nerazzurri će se prije pauze za Svjetsko prvenstvo sučeliti još i s Bolognom i Atalantom u Serie A.

Lukaku se u srpnju vratio u Inter na posudbu iz Chelseaja, nakon što je od 2019. do 2021. igrao za milanski klub.

Belgija otvara SP 23. studenog protiv Kanade, četiri dana kasnije će igrati protiv Maroka, a u posljednjem susretu u skupini 1. prosinca će odmjeriti snage protiv Hrvatske.