samo za tportal

Izbornik Dalić otkrio nam tajnu iz svlačionice i veliki problem s kojim se suočio prije utakmice protiv Azerbajdžana

11.09.2019 u 10:26

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak je u Azerbajdžanu odigrala 1:1 te si zakomplicirala put u kvalifikacijama prema Euru 2020. godine. No panike nema, jer Dalićeva je vrsta još uvijek vodeća reprezentacija skupine E te u tri utakmice taj plasman može i zadržati

Nakon odlične prezentacije u Trnavi, u kojoj su Dalićevi igrači posve nadigrali Slovačku i deklasirali je 4:0, uslijedilo je gostovanje u Azerbajdžanu, u kojem se očekivalo, ako ne ista prezentacija, onda barem osvajanje tri nova boda.

I krenula je Hrvatska dobro u tom okršaju, u 11. minuti i vodila, uz dva velika Rebićeva promašaja.

Međutim, nakon 20-ak minuta uslijedio je pad u igri za koji nitko, počevši od izbornika Dalića do kapetana Luke Modrića i ostalih mu suigrača, nije tražio alibi.

A onda je u srijedu ipak isplivao pravi razlog.

Naime, igrače je zahvatila viroza, što je prouzročilo energetski pad.

'Da, imali su virozu - posebno je pogodila Brozovića, nešto slabije Lovrena, ali još petorica, šestorica igrača imali su problema. Nisam htio tome davati posebnu pažnju, niti tražiti alibije. Ne znam gdje su pokupili virus, ali evidentno je bilo da nisu bili u pravom izdanju', rekao je za tportal izbornik Dalić.

No ako su osmorica igrača bila pod virozom, možda se ipak trebalo krenuti s drugačijim sastavom?

'Ne znam, ne želim tražiti alibije. Znam da u naši doktori napravili sve da ih osposobe. Ja nisam liječnik i nisam mogao znati kakve će to posljedice ostaviti. Ali znate kako je u sportu, po pobjedu ideš i bez viroze i s virozom', završio je Zlatko Dalić, potvrdivši još jednom koliko je uz momčad, ali i sve ljude s kojima surađuje u stručnom stožeru.

Jer kod Dalića vrijedi ona - jednaki su svi, i u porazu i u uspjehu.

  • +20
Azerbajdžan - Hrvatska, kvalifikacije za Euro 2020. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL