IAAF

Izabrani najbolji atletičar i atletičarka godine

05.12.2018 u 09:10

Bionic
Reading

Kenijski maratonac Eliud Kipchoge i kolumbijska troskokašica Caterine Ibarguen u utorak su na svečanosti u Monaku proglašeni za najbolje atletičare u ovoj godini u izboru Međunarodne atletske federacije (IAAF)

Kipchoge je potvrdio status najboljeg svjetskog maratonca pobjedama u Londonu i Berlinu. U travnju je na maratonu u Londonu uvjerljivo slavio sa rezultatom 2:04:17, a potom je u rujnu slavio na berlinskom maratonu u vremenu novog svjetskog rekorda (2:01:39). Za 78 sekundi je nadmašio dotadašnji svjetski rekord, što je najbolji rezultatski napredak kad su u pitanju svjetski rekordi u maratonu od 1967. godine

Olimpijska prvakinja u troskoku Kolumbijka Caterine Ibarguen pobijedila je na svih osam natjecanja u troskoku na kojima je sudjelovala ove godine, te je imala najbolji rezultat sezone 14,96 metara. Osim u troskoku bila je vrlo uspješna i u skoku u dalj, postavila je državni rekord Kolumbije sa skokom od 6,93 metara.

  • +6
Caterine Ibarguen Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Titula nadolazećih zvijezda pripala je švedskom skakaču s motkom Armandu Duplantisu i američkoj trkačici na 400m s preponama Sydney McLaughlin.

  • +3
Sandra Perković na Hanžeku Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL