S NJIME NEMA ŠALE

Iz UEFA-e stigla 'nezgodna' vijest za hrvatsku reprezentaciju

19.06.2016 u 13:45

Bionic
Reading

U iščekivanju kazne za prekid na utakmici Europskog prvenstva između Hrvatske i Češke, naša javnost u nedjelju je doznala tko je sudac koji će dijeliti pravdu u novom dvoboju Čačićevih izabranika protiv aktualnog prvaka Španjolske

Sudar između Hrvatske i Španjolske na rasporedu je u utorak u 21 sat, ali više se priča o događajima koji su prethodili srazu koji odlučuje o prvaku skupine. Podsjećamo, susret s Česima je u završnici bio prekinut na nekoliko minuta zbog ubacivanja baklji na teren i međusobne tučnjave na tribinama.

Hrvatska strahuje od kazne, čak i od izbacivanja s Europskog prvenstva, ali taj najcrnji scenarij se najvjerojatnije neće dogoditi.

No UEFA se pobrinula da nam dodijeli suca koji je osjetljiv na huliganske ispade, što je dokazao upravo na utakmici s Hrvatskom. Naime, protiv Španjolaca sudi nam Björn Kuipers, Nizozemac koji je prekinuo naš kvalifikacijski susret za EURO s Talijanima u Milanu (2014.) upravo zbog divljanja huligana.

Tada je UEFA HNS kaznila novčanom kaznom od 80 tisuća eura te je za utakmicu protiv Norveške u ožujku 2015. zatvorila jedan dio stadiona.

Pod pretpostavkom da za divljanje protiv Češke, osim velike novčane kazne, HNS i reprezentacija dobiju 'uvjetnu', novi neredi definitivno bi mogli izbaciti 'kockaste' s EURA i nastavka natjecanja u nokaut fazi.

Nema sumnje da je jedan od najuglednijih europskih sudaca dobio posebne upute da se i na najmanji incident prekine utakmice, a Kuipers će to učiniti. I za samo jednu baklju u terenu. S tim čovjekom nema šale...

Dodajmo kako je od velikih utakmica Kuipers sudio finale Lige prvaka između Reala i Atletica 2014. te finale Kupa konfederacija 2013. u kojem su igrali Brazil i Španjolska.