RASTE NERVOZA

Iz Mercedesa 'raspalili' po Maxu Verstappenu: Namjerno je sabotirao Lewisa

02.07.2023 u 09:27

Bionic
Reading

Austrija je ovog vikenda domaćin utrci svjetskog prvenstva Formule 1. U subotu je održana i sprint-utrka u kojoj je prvi bio Max Verstappen, ispred klupskog kolege iz Red Bulla Sergija Pereza. Glavna utrka za Veliku nagradu Austrije na rasporedu je u nedjelju sa startom u 15 sati.

Već neko vrijeme u Mercedesu 'rastu frustracije', jer ove sezone ne mogu nikako do pobjede. Nizozemac u Red Bullu je slavio na šest od osam utrka dok je na preostale dvije pobijedio njegov momčadski kolega Sergio Perez.

S toga je jasno da Toto Wolff, prvi čovjek Mercedesa, ima nešto za dodati, to jest ukazati na 'nekorektnost' u suaprničkog taboa. Wolff je naglasio kako je Max Verstappen namjerno zaustavio Lewisa Hamiltona u pokušaju prolaska u drugi krug kvalifikacija za sprintersku utrku Formule 1 u Austriji.

Incident se dogodio u samom finišu prve runde kvalifikacija kada je Nizozemac već prošao u drugu rundu, dok je Britanac to pokušavao, no Verstappen ga je pritom usporio i onemogućio u toj namjeri.

Prije toga, u posljednjem zavoju prije cilja, Hamilton je usporio Verstappena.

'Što se toga tiče, mi smo kao momčad pogriješili što nismo rekli gdje je Max u odnosu na Lewisa. S druge strane, Verstappen je sve napravio s namjerom da sabotira Lewisov brzi krug. Tako smo imali jednu slučajnu i jednu namjernu grešku. Ali koga briga', rekao je Wolff.

Prvi čovjek Mercedesa istaknuo je kako će Max i Lewis sigurno razgovarati o tome.

'Imaju vozački sastanak, sigurno će biti riječi o ovom incidentu', dodao je.