novi sukob

Bahati Lewis Hamilton napokon je dobio što ga ide, Max Verstappen mu je sve sasuo u lice

01.07.2023 u 08:26

Bionic
Reading

Predugo je trajao 'mir' između Maxa Verstappena i Lewisa Hamiltona. No, sad je sam Hamilton 'otvorio' novu frontu, a sve zbog njegovog bahatog pametovanja svima u Formuli 1 i oko nje. Verstappen to više nije mogao izdržati

Činjenica je da Lewisa Hamiltona u svijetu Formule 1, a sve više i izvan njega, baš i ne vole previše. Britanac već godinama sve više i više ide na živce svima oko sebe, posebice zbog svog konstantnog bahatog pametovanja i filozofiranja. S vremena na vrijeme mu netko i odgovori, ali Hamilton uporno nastavlja po svome.

A sad je, uoči utrke za Veliku nagradu Austrije koja se vozi u nedjelju 2. srpnja, Lewis Hamilton ponovno krenuo 'prosipati pamet'.

'Red Bull se već posvetio bolidu za sljedeću godinu jer su otišli toliko ispred svih da više ne trebaju mijenjati ovogodišnji. Stoga bi FIA trebala odrediti vrijeme kad bi svima bilo dozvoljeno početi raditi na razvoju bolida za sljedeću godinu. Recimo 1. kolovoza, tako da nitko ne bi mogao steći prednost, jer je ovo sranje', rekao je Lewis Hamilton.

Kao da je odjednom zaboravio da je godinama dominirao Formulom 1, od 2014. do 2020. osvojio je čak šest naslova svjetskog prvaka, uz napomenu da je onaj jedan preostali osvojio - njegov momčadski kolega iz Mercedesa Nico Rosberg!

No, posljednje dvije sezone situacija se promijenila te je Mercedes postao apsolutno nekonkurentan, a Max Verstappen je u svom Red Bullu osvojio titule 2021. i 2022. godine, a i ove sezone dominira. Nizozemac je slavio na šest od osam utrka dok je na preostale dvije pobijedio njegov momčadski kolega Sergio Perez.

I to sad očigledno jako smeta 'probuđenom' Lewisu Hamiltonu koji je krenuo tražiti pravdu umjesto da bude pametan i drži jezik za zubima. Jer kao da mu nitko nije objasnio da je ponekad šutnja zlato...

  • +9
Formula 1, Velika nagrada Španjolske, 4.6.2023. Izvor: EPA / Autor: SIU WU

A onda mu je stiglo pitanje - pa što je onda s Mercedesovom dominacijom u prošlom desetljeću? Kako da se sad odjednom sjetio tražiti pravdu?

'Nikad nismo krenuli tako rano kao oni. To se treba promijeniti jer sadašnje stanje omogućava da se tako dugo dominira. Prije je u prednosti bio Ferrari, pa onda Red Bull s Vettelom. Počinjali su ranije i uvijek su bili ispred ostalih', 'cvilio' je Lewis Hamilton, a taj je bahati nastup poprilično naživcirao Maxa Verstappena.

Nizozemac mu je odlučio sve sasuti u lice. I nije imao milosti...

'Nismo pričali o tome kad je Lewis Hamilton osvajao svoja prvenstva, zar ne? Zato mislim da ne bismo trebali ni sada', kazao je Verstappen i nastavio:

'Tako funkcionira Formula 1. Kad imaš kompetitivan bolid to je sjajno, ali u nekom trenutku moraš početi gledati prema sljedećoj godini. Puno stvari u životu nije fer. Jednostavno se s time moraš nositi', upozorio je za kraj Verstappen Lewisa Hamiltona.