NE ZVUČI DOBRO

Iz HRS-a potvrdili 'noćnu moru' oko Splita i Spaladium Arene; evo što sve kažu

20.11.2017 u 14:43

Bionic
Reading

Hrvatska je domaćin Europskog prvenstva u rukometu (od 12. do 28. siječnja 2018.), a jedan od gradova Split upitan je za domaćinstvo što su na neki način potvrdili i iz Hrvatskog rukometnog saveza

Zagreb, Split, Varaždin i Poreč gradovi su koji bi trebali ugostiti najbolje europske rukometne reprezentacije. No organizacija sportskog spektakla ne ide prema očekivanjima i lako bi se moglo dogoditi da se dogodi skandal i Split izgubi domaćinstvo.

O velikom problemu pred kojim su se našli  EHF (Europska rukometna federacija) i HRS (Hrvatski rukometni savez) već smo pisali, a da je situacija daleko od idealne može se vidjeti i iz priopćenja našeg Saveza.

'Hrvatski rukometni savez i grad Split nisu potpisali ugovor o organizaciji Europskog prvenstva koje će se od 12. do 28. siječnja 2018. održati u Hrvatskoj. Budući da se Europskoj rukometnoj federaciji do ponedjeljka 27. studenog 2017. moraju dostaviti potpisani ugovori sa svim gradovima domaćinima prvenstva, Splitu je upućena požurnica te se pokušava dogovoriti potpisivanje ugovora', stoji u priopćenju HRS-a.

O cijeloj toj situaciji oglasio se i predsjednik HRS-a predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac.

'U zadnjih par dana veliki je pritisak Europske rukometne federacije prema Hrvatskom rukometnom savezu u smislu dostavljanja potpisanih ugovora sa svim gradovima organizatorima Europskog prvenstva. Imamo trenutno problem što iz grada Splita nemamo potpisan ugovor. Naime, mi taj ugovor trebamo do ponedjeljka dostaviti u EHF. Mi smo sa Splitom dogovorili sve uvjete iz ugovora, ali još formalno nismo dobili navedeni ugovor i pokušavamo što prije ishoditi potpisivanje,' govorio je prvi čovjek HRS-a te dodao:

'Prije deset dana je u Gradsko poglavarstvo Splita poslana požurnica da se ugovor potpiše. Nismo još dobili nikakav termin, a mi smo zbog toga morali zaustaviti daljnju prodaju ulaznica jer moramo predati potpisani ugovor da bi se sve nastavilo.'