TUŽNO, TUŽNIJE

Iz HNS-a nitko nije ni nazvao ranjenog navijača

10.10.2011 u 11:45

Bionic
Reading

Iako je 21-godišnji Crikveničanin Ivica Dedi teško stradao bodreći hrvatsku nogometnu reprezentaciju, ni tri dana od tragičnog događaja nije ga nazvao nitko od čelnika HNS-a

Nesretni je mladić teško stradao na stadionu Georios Karaiskakis u Pireju u trenutku kada su huligani s tribine na kojoj su bili grčki, ali i srpski navijači, prema našima uputili topovski udar, a Dedi je instinktivno gurnuo ruku da bi zaštitio lice i tijelo. Eksplozivna naprava u tom mu je trenutku otrgnula komadić srednjeg prsta lijeve ruke te razrezala dlan, zbog čega je hospitaliziran u atenskoj bolnici te podvrgnut operativnom zahvatu.

Na njegovu sreću, na raspolaganju je imao hrvatsku veleposlanicu u Ateni, Vesnu Cvjetković Kurelec, te prijatelje iz Kluba navijača Uvijek vjerni, od kojih je jedan ostao uz njega. U pomoć su mu priskočili i organizatori putovanja, turistička agencija Speranza, koja mu je osigurala povratak u domovinu avionom.

Mladić, kako je već rekao za tportal.hr, zahvalan je svima koji su mu pružili podršku, posebno veleposlanici, te je još u nedjelju najavio da će u utorak, ako mu se zdravstveno stanje ne pogorša, otići na Kantridu i bodriti nogometaše protiv Latvije.

Možda se ipak tada netko u HNS-u sjeti da je mladić stradao bodreći reprezentaciju, istu onu koja drži sve te ljude na čelu Saveza. Doduše, u nedjelju su ga se sjetili izbornik Bilić i glasnogovornik Gavran, koji su ionako dva dana imali puno briga vezanih uz momčad i podizanje morala igračima.