nepojmljivo u 2022. godini

Iz HNS-a brzo reagirali na neviđenu sramotu i rasistički ispad na zadarskom stadionu: Tražimo sankcije...

18.08.2022 u 11:53

Bionic
Reading

Prijateljska utakmica između Zadra i Šibenika prekinuta je u 65. minuti zbog rasističkog ispada jednog dijela navijača na stadionu Stanovi prema kolumbijskom braniču Davidu Marcosu Mini

Šibenski prvoligaš, uoči gostovanja u Varaždinu, odlučio je protiv člana 3. HNL dati minutažu igračima koji su manje igrali u dosadašnjem dijelu sezone, a ona je prekinuta kod gostujućeg vodstva 4:2.

'Skupina dečki bila je iza gola na tribinama, bez ikakvih navijačkih obilježja. Zadirkivali su igrače, pa i domaćeg golmana, a prije prekida bacili su bananu na travnjak pred našeg igrača Minu, hukali, na travnjak je doletjela i čaša, a potom su pobjegli s tribina', rekao je za sibenik.in sportski direktor Šibenika Dario Dabac, te dodao.

'Neshvatljivo mi je da se ovakve stvari mogu događati u 2022. godini. Žao mi je što je do toga došlo, Zadar nam je bio idealan protivnik, imaju solidnu ekipu. Mi nemamo apsolutno nikakvih prigovora na njihove igrače, na klub, svi su osudili ponašanje pojedinca ili pojedinaca. Policija će napraviti zapisnik o događaju. Mi smo za svoje potrebe snimali utakmicu, pa možda snimka pomogne i otkrivanju počinitelja.'

Reagirali su i iz HNK Zadra, ali i iz Hrvatskog nogometnog saveza, čije priopćenje prenosimo u cjelosti.

Hrvatski nogometni savez oštro osuđuje ponašanje dijela gledatelja na prijateljskoj utakmici HNK Zadar - HNK Šibenik koja je u srijedu odigrana na stadionu Stanovi u Zadru.

Na navedenom prijateljskom susretu, dio gledatelja je krajnje neprimjerenim povicima vrijeđao igrače Šibenika na nacionalnoj osnovi te na osnovi boje kože, a verbalno nasilje upotpunjeno je i fizičkim kada su pojedinci prema terenu bacili bananu i staklenu bocu.

Hrvatski nogometni savez takvo ponašanje najoštrije osuđuje i smatra potpuno neprihvatljivim. Ovakav incident baca veliku sjenu na hrvatski nogomet i hrvatsku državu te pozivamo nadležne institucije da učine maksimum kako bi počinitelje odgovarajuće sankcionirali.

Pozdravljamo ispravnu odluku sudačkog tima o prekidu utakmice, kao i ispriku HNK Zadra. Vjerujemo da će HNK Zadar kao organizator učiniti sve da se ovakav incident ne ponovi. HNS poziva Županijski nogometni savez Zadarske županije, kao nadležnu organizaciju u ovom slučaju, da razmotri disciplinske sankcije povodom ovog slučaja.

  • +6
Šibenik - Istra 1961, 5. kolo SuperSport HNL-a, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

>