je li tako najbolje?

Iz Ferrarija donijeli odluku koju su iščekivali brojni fanovi, a najviše oba njihova vozača - pošteno, ali i jako riskantno

02.01.2022 u 11:15

Bionic
Reading

Iz Ferrarija su poručili da će Carlos Sainz i Charles Leclerc imati jednak status u momčadi sljedeće godine, odnosno da nikome neće pripasti uloga prvog vozača. Barem ne na početku…

Momčad iz Maranella je 2021. završila na trećem mjestu iza nedodirljivih Mercedesa i Red Bulla, ali se isto tako nada da će s novim bolidom u 2022. smanjiti razliku za najboljima.

Ferrari na 'gridu' ima dva vrlo dobra vozača Španjolca Sainza koji je bio četvrti u ukupnom poretku sa 164,5 bodova i Monežanina Leclerca koji je završio kao šesti sa 159.

U toj momčadi su svjesni kako preuzimaju rizik s ovakvom odlukom, jer ova dva vozača mogu jedan drugome 'oduzimati' bodove ukoliko se netko od njih nađe u neizvjesnoj utrci za prvenstvo. No šef momčadi Mattia Binotto potvrdio je da će obojica krenuti ravnopravno, ali i da će rezultati na stazi na kraju odlučiti hoće li doći do točke u kojoj moraju dati prednost jednom vozaču.

'Što se tiče vozača, kao što smo često govorili, mislim da će staza to diktirati. Prioritet je uvijek momčad, ali bez sumnje, ako se mogu natjecati za važnu poziciju u prvenstvu, sama staza će pokazati tko je ispred. Ponekad, mislim da se ne radi samo o talentu vozača ili kvaliteti. Vozač može biti jako nesretan i imati nesreće, probleme s pouzdanošću bolida', pričao je talijanski inženjer.

'Tako da mislim da nam u ovoj fazi ne treba politika s brojem jedan i brojem dva vozača. Jednostavno ćemo razgovarati o tome na temelju pozicija kad god za to dođe vrijeme', dodao je.