PRAVI MUŽ

Fanovi Formule 1 su ga obožavali zbog veselog života, a on se u mirovini neće dosađivati; ima milijune, ali mu takve stvari nije problem raditi

01.01.2022 u 20:01

Bionic
Reading

Kimi Raikkonen završio je svoju karijeru u Formuli 1, a 'Iceman' si je brzo našao zanimaciju kako bi ispunio slobodno vrijeme

Finac je bio jedan od najzanimljivijih likova u Formuli 1 te je imao iza sebe vojsku fanova koji su ga obožavali. U mirovinu je otišao kao svjetski prvak (2007), te rekorder po broju utrka (350), odvoženih krugova (18.621) i kilometara (92.636), ali ostat će upamćen i po svojem 'veselom' stilu života.

Čašica više nije mu bila strana u slobodno vrijeme, a znao se i na presicama pojavljivati u mamurnom stanju. Zato su ga voljeli, jer je živio onako kako ne žive drugi vozači Formule 1, barem ne velika većina.

Mnogi se pitaju hoće li on imati s prilagodbom na mirniji način života, jer mnogi bivši vozači i dalje dolaze na utrke kao gosti i savjetnici, no to sa Kimijem ne bi trebao biti slučaj.

Finac je posljednjih mjeseci prilično jasno dao do znanja da je sretan što se njegova dugogodišnja avantura u Formuli 1 približila kraju. Naravno, ostat će u kontaktu s bivšim kolegama, ali za AutoHebdo sada je otkrio kako će se posvetiti 'muškim' kućanskim poslovima.

'Jako sam zaposlen sljedećih nekoliko tjedana. Ne vidim zašto bih nekome plaćao da odčepi sudoper, promijeni gumu i tako dalje', izjavio je Raikkonen koji je oduvijek bio poznat po tome da je znao popraviti sve u kući i vezano uz auto.

Poznata je i jedna priča dok je vozio u Ferrariju, a pokvario se zahod u njihovom autobusu, sam je zaustavio dolazak majstora, uzeo alat u ruke i riješio problem…