negativno je sad pozitivno

Iz Dinama su objavili sjajne vijesti uoči utakmice protiv Feyenoorda; evo koliko novca već u četvrtak može zaraditi 'modra' momčad

21.10.2020 u 13:40

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama u četvrtak (22. listopada, 21 sat, Arenasport 1) na Maksimiru igraju utakmicu 1. kola Europske lige protiv nizozemskog Feyenoorda. Za početak su stigle dobre vijesti, svi su - negativni!

'Sukladno propozicijama UEFA natjecanja, igrači, članovi stručnog stožera prve momčadi i djelatnici Dinama koji sudjeluju u organizaciji utakmice 1. kola UEFA Europa lige Dinamo - Feyenoord obavili su u utorak testiranje na COVID-19. Svi su rezultati testova negativni', objavili su iz kluba.

Sada 'akcija Feyenoord' može i službeno početi. Jasno, svima je u klubu imperativ i ove sezone u Europi zaraditi što više. Za sam plasman u jednu od skupina Europske lige Dinamo je zaradio 2.92 milijuna eura, svaku pobjedu ove sezone UEFA će nagraditi s dodatnih 570.000 eura, dok je remi 190.000 eura. Igra se šest utakmica, maksimalna zarada sa svih šest pobjeda je 3,420.000 eura... Da, nije to novac kao što je u Ligi prvaka, ali nije ni za baciti. Jer momčadi koja natjecanje po skupinama završi kao pobjednik svoje skupine dobit će dodatnih milijune eura, a drugoplasirani će se morati zadovoljiti s 500.000 eura.

  • +5
Dinamo - Gorica Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Iz Dinama su ujedno objavili kako će se utakmica s Feyenoordom zbog pandemije koronavirusa igrati pred ograničenim brojem gledatelja i to do 30 posto kapaciteta svake tribine. To znači da će Maksimir primiti oko 7000 navijača, uz napomenu kako će prioritet kupovine ulaznica za ovu utakmicu imati vlasnici godišnjih ulaznica GNK Dinamo za sezonu 2019./'20. i aktivni članovi kluba, a potvrđeno je i to kako na utakmici sigurno neće biti gostujućih navijača. Cijene ulaznica?

  • Tribina sjever dolje: 120 kn
  • Tribina sjever gore: 150 kn (pušta se u prodaju nakon što se popune kapaciteti zapada dolje ili zapada gore te na dan utakmice u slobodnu prodaju)
  • Tribina zapad gore: 150 kn
  • Tribina zapad dolje: 200 kn
  • Tribina zapad dolje sredina: 250 kn

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.