U LOVU NA REKORDE

Ivo Karlović uoči 36. rođendana o igračkoj mirovini i planovima

24.02.2015 u 14:00

Bionic
Reading

Nakon što je u američkom gradu Delray Beachu, nedaleko od Miamija gdje živi s obitelji, 35-godišnji Ivo Karlović osvojio svoj šesti ATP naslov u karijeri, u svom je stilu izjavio kako uopće ne razmišlja o igračkoj mirovini

Turnir u Delray Beachu 211 cm visoki Karlović osvojio je u velikom stilu bez ijednog izgubljenog seta, a u finalu je s lakoćom dobio Amerikanca Donalda Younga sa 6:3, 6:3.

Za koji dan, točnije 28. veljače, Karlović će proslaviti 36. rođendan, a podatak kako je postao najstariji igrač s osvojenim turnirom nakon legendarnog Jimmyja Connorsa dodatno ga je oraspoložila (Connors je zadnji turnir osvojio s 37 godina i jednim mjesecom!).

'Zaista je nevjerojatan osjećaj u ovim godinama osvojiti još jedan ATP naslov i sad s puno samopouzdanja čekam velike turnire u Indian Wellsu i Miamiju. Prošle godine sam izborio četiri finala i svako izgubio, tako da sam jako želio ovaj naslov. Bio sam fokusiran, igrao sam svoj tenis i na kraju se isplatilo', kazao je Karlović novinarima nakon sjajnog tjedna na Floridi.

Na putu prema Meksiku, gdje ga čeka turnir u Acapulcu, javio se dobro raspoložen.


'Hvala svima na čestitkama! Često me zadnjih dana pitaju koliko još mislim igrati i svima govorim isto. Igrat ću dok sam zdrav i dokad ću se ovako dobro osjećati te imati ovako dobar renking. Zasad ne razmišljam o igračkoj mirovini', kazao je za tportal.hr Karlović koji trenutačno zauzima 23. mjesto na ATP ljestvici.

'Zdrav sam i testovi su mi isti kao i prije osam godina', dodao je Div sa Šalate.

Na turniru u Delray Beachu Karlović je upisao 91 as što je novi rekord turnira koja je tajna njegova uspjeha kazao je: 'Znam da djelujem ponekad zastrašujuće na mreži zbog visine. Nitko ne voli vidjeti takav prizor kad pokušava napraviti passing ili lob. To je moja igra i znam da malo kome odgovara.'

Nakon završetka teniske karijere, koja se ne nazire jer sjajno igra, ima veliku želju barem jednu sezonu igrati košarku.

'Da, to mi je velika želja. Odigrati jednu sezonu u nekom solidnom klubu da vidim kako se snalazim u sportu koji sam trenirao do 14. godine', kazao je najviši tenisač na svijetu koji svaki slobodni trenutak koristi za odlazak na NBA utakmicu Miami Heata.