DIV RAZARA

Ivo glumi Gorana: Ja mora da sam genijalac!

27.06.2009 u 14:29

Bionic
Reading

Ivo Karlović redao je servise, Tsonga se samo nervozno šetao s jedne na drugu stranu terena, uglavnom potpuno nemoćan. Na kraju je morao pružiti ruku najboljem serveru današnjice i gledati njegov pobjednički ples

Pobjeda i ples Ive Karlovića

Ivo Karlović drugi put tijekom karijere plasirao se u drugi tjedan grand slama; jedini put do sada to mu je uspjelo prije pet godina, također u Wimbledonu.

Slovak Lacko u prvom kolu propustio je četiri lopte za obrat, nakon toga Karlović se više nije suočio ni s jednom. U tjedan dana nije izgubio servis, ukupno je u tri meča (deset setova) ispalio 102 nedodirljiva servisa.

Kada će jednom netko pisati knjigu o Karloviću, u naslovu će nesumnjivo biti riječ as, zaštitni znak 208 centimetara visokog Zagrepčanina bio je i ostat će servis. No mnogi tvrde: to je jedino što ima. Ivo se na takva pitanja već navikao, a u Londonu je, svjesno ili ne, ponovio riječi svoga slavnog prethodnika.

'Ne zabrinjavam se takvim razmišljanjima, dapače doživljavam ih kao kompliment. Ako imam samo servis, a postižem što sam postigao, onda sam ja čisti genijalac', rekao je Ivo i u ladici sjećanja otvorio pretinac iz 2001. godine.

Tada se John McEnroe 'zaletio' i rekao da Ivanišević također raspolaže samo jednim udarcem. Tijekom svog trijumfalnog puta prema naslovu, Splićanin ga se više puta sjetio i rekao da samo genijalci s jednim udarcem osvajaju naslove. Da, i dodao je da je McEnroe idiot. Tijekom dočeka na splitskoj Rivi TBF je izveo dva hita: 'Ja sam genije' za Gorana i 'Odjeb je lansiran' za slavnog Amerikanca.