SRBI TRAŽE OSTAVKE

Ivković: Je li to normalno?

13.09.2010 u 09:26

Bionic
Reading

Srpski izbornik Dušan Ivković očajan je zbog suđenja u polufinalu protiv Turske te zahtijeva isprike i ostavke čelnih ljudi Fibe. Vrlo vjerojatno je to, kao i uvijek dosad, tek pucanj u prazno

'Odigrali smo jako kvalitetnu utakmicu protiv Turske, ali ono što se dogodilo na terenu... Od prve do posljednje sekunde bila su dva potpuno različita sudačka kriterija, ali do nas nije stigla nijedna riječ isprike. Je li to normalno? Možda sve pada u zaborav zbog visokih sponzorskih ugovora, po cijenu razvaljivanja košarke', rekao je srpski izbornik Dušan Ivković domaćim medijima u nedjelju, nakon završetka Svjetskog prvenstva u košarci u Turskoj.

Poraz od domaćina u polufinalu, i to uz evidentne sudačke pogreške, očito je novost za Srbe, jer suđenje u korist domaćina, pa i kardinalne pogreške košarkaških sudaca, na velikim natjecanjima nisu rijetkost i baš se Hrvatska nerijetko žalila na njih. No kako Hrvate nitko nije slušao, teško je očekivati da će se nešto promijeniti sa Srbima, i unatoč puno boljem rejtingu srpske košarke i Duleta Ivkovića.

'Ako ne bude komentara i kazni, ako se prijeđe preko svega ovoga, što bi i slijep vidio na ekspertizi, onda smo u velikom problemu. Ako se ne oglase, onda Lubomir Kotleba, koji je delegirao suce, i glavni tajnik Fibe, Patrik Bauman, kao šef organizacije, moraju podnijeti ostavke iz moralnih razloga', nastavlja Ivković i dodaje da je bilo previše spornih situacija na štetu njegove momčadi da bi sve prošlo kao da se ništa nije dogodilo.

Kako bilo, Srbija je na kraju porazom u utakmici za treće mjesto završila svoj nastup na Svjetskom prvenstvu. Bez obzira na to što im je Litva 'ukrala' broncu, Srbi imaju razloga za zadovoljstvo: imaju mladu i jako dobru ekipu koja će u budućnosti ponovno biti kandidat za najviše plasmane. Bez obzira na suce...