nba liga

Ivica Zubac odigrao je još jednu sjajnu utakmicu i srušio novi rekord; Bojan Bogdanović i Dario Šarić nisu imali svoju večer

05.11.2022 u 09:28

Bionic
Reading

Sinoć su na parketima NBA lige nastupila sva tri hrvatska predstavnika. Ivica Zubac je ostvario 'double-double' u pobjedi Los Angeles Clippersa, dok su Bojan Bogdanović i Dario Šarić imali skroman učinak u porazima Detroita i Phoenixa...

Los Angeles Clippersi su na gostovanju kod San Antonio Spursa slavili 113:106 ostvarivši treću pobjedu u nizu, te petu pobjedu u devet susreta ove sezone, nakon što su izgubili četiri od prvih šest utakmica.

Goste je do pobjede vukao Paul George s 32 koša i šest asistencija, a odličan je bio i naš Ivica Zubac koji je za 36 minuta zabio 17 koševa uz 15 skokova, četiri blokade, dvije asistencije i četiri izgubljene lopte. Hrvatski je centar od ukupno 15 skokova imao čak 14 u obrani, a to mu je novi osobni rekord! John Wall je dodao 15 koševa i šest asistencija. Gosti su ponovo bili bez Kawhija Leonarda koji propustio šestu uzastopnu utakmicu dok se oporavlja od operacije koljena.

Clippersi su bolje otvorili susret i nakon prve četvrtine vodili su 10 razlike (28:18). Međutim, Spursi su uzvratili u drugoj dionici koju su dobili 40:26, a u trećoj su imali i 10 koševa prednosti. Ipak, u zadnjoj su četvrtini gosti bili puno bolji, zabili su pet trica iz devet pokušaja i taj dio igre dobili s 11 koševa razlike za konačnih 113:106.

'Odradili smo sjajan posao na kraju. Kada igramo u tempu, opasna smo momčad', kazao je Wall. Kod Spursa, kojima je to bio četvrti poraz u devet nastupa, najefikasniji je bio Devin Vassell s 29 koševa, dok je Tre Jones dodao 18 koševa i šest asistencija.

Detroit je kod kuće izgubio od Clevelanda 112:88 upisavši već osmi poraz uz samo dvije pobjede. S druge strane za Cavse je to bila sedma pobjeda uz samo jedan poraz.

Cavaliersi su igrali bez Dariusa Garlanda (koljeno) i Donovana Mitchella (gležanj), međutim i bez njih su gotovo rutinski stigli do slavlja. Nakon što su prvu četvrtinu dobili 24:21, već na poluvremenu su imali 18 koševa razlike (57:39). Pobjednički sastav predvodili su Jarrett Allen s 23 koša i sedam skokova, Kevin Love s 21 košem, 10 asistencija i osam skokova, te Cedi Osman s 15 koševa.

'Izgubili smo prisebnost, kada su oni pojačali obranu, izgubili smo razum. Moramo se vratiti osnovama', rekao je trener Pistonsa Dwane Casey.

Cade Cunningham je predvodio Pistonse s 19 koševa, pet skokova i pet asistencija, dok je Jaden Ivey ubacio 18 koševa. Vodeći strijelac Pistonsa Bojan Bogdanović imao je skromnu večer. Za 27 minuta zabio je samo šest koševa uz šut 2-9 iz igre, te 1-4 za tricu. Dodao je dva skoka, a imao je i dvije izgubljene lopte.

U sudaru vodećih momčadi Zapada Portland je na gostovanju pobijedio Phoenix 108:106 košem Jeremija Granta u posljednjoj sekundi utakmice na dodavanje Justisea Winslowa.

Gosti su u trećoj četvrtini vodili 15 razlike (76:61), no Sunsi su četiri minute prije kraja izjednačili na 97:97 nakon čega smo gledali neizvjesnu završnicu. Na koncu presudio je koš najboljeg igrača utakmice koji je sakupio 30 koševa uz pet asistencija.

'Winslow i ja se sjajno razumijemo. Poznajem ga dugo. Znam kako on igra i on zna kako ja igram', kazao je Grant. Jusuf Nurkić je zabio 14 koševa uz osam skokova, no u samoj završnici je pogodio važnu tricu, a potom osvojio loptu pod obručem i poentirao. Winslow je dodao 12 koševa, devet asistencija i sedam skokova.

Kod domaćina najefikasniji su bili Devin Booker s 25 koševa i po pet skokova i asistencija, te Deandre Ayton s 24 koša i osam skokova. Dario Šarić je za Phoenix igrao devet minuta bez postignutog koša uz šut 0-4, pri čemu je trice gađao 0-3. Imao je dva skoka, asistenciju, ukradenu i izgubljenu loptu.

Portland i Phoenix sada vode na Zapadu s po šest pobjeda i dva poraza.

Vodeća momčad Istoka, ali i cijele lige Milwaukee je na gostovanju porazio Minnesotu 115:102 ostvarivši osmu uzastopnu pobjedu što je najbolje otvaranje sezone u povijesti franšise. Prije tri godine, te davne 1971. godine Bucksi su ušli u sezonu sa sedam pobjeda, a sada imaju novi rekord.

Giannis Antetokounmpo je predvodio Buckse s 'triple-doubleom' - 26 koševa, 13 skokova i 11 asistencija. Bio je to njegov prvi takav učinak ove sezone, te 30. u karijeri. Odličan je bio i Jrue Holiday s 29 koševa, osam skokova i šest asistencija.

Kod domaćina najefikasniji su bili Anthony Edwards s 24 koša, te Karl-Anthony Towns s 22 koša i 11 skokova.

Standings provided by Sofascore