odbačena zvijezda

Nevjerojatna situacija u Formuli 1; debitirao je još 2011. godine, iza njega je 230 utrka, ali ga više nitko ne želi u momčadi

04.11.2022 u 14:13

Bionic
Reading

Jedan od najiskusnijih pilota Formule 1, Australac Daniel Ricciardo (33), šokirao je objavom kako sljedeće sezone neće nastupiti u 'oktanskom cirkusu'

Daniel Ricciardo (33) u Formuli 1 je debitirao još 2011. godine. Do sada je sakupio 230 utrka, slavio je osam puta te još 32 puta bio na pobjedničkom postolju te je ostvario i tri 'pole positiona'.

Vozio je australski pilot u karijeri za HRT, potom i za Toro Rosso, Red Bull, Renault, a od 2021. godine je u McLarenu. Ali, krajem kolovoza McLaren je objavio kako na kraju ove sezone raskida suradnju s Ricciardom iako je imao važeći ugovor do kraja sezone 2023. godine.

'Bila je privilegija biti dio McLarenove trkaće obitelji ove dvije godine. Ali nakon nekoliko mjeseci razgovora, odlučili smo prijevremeno prekinuti suradnju', rekao je tada Ricciardo.

U tom se trenutku činilo da će Australac vrlo lako pronaći novi angažman jer je kao jedan od najiskusnijih aktivnih vozača već imao nekoliko ponuda.

No, sada je Daniel Ricciardo šokirao je objavom kako sljedeće sezone neće nastupiti u 'oktanskom cirkusu'!

  • +7
Formula 1, VN Meksika, 2022. Izvor: EPA / Autor: Mario Guzman

Čini se da su mu svi pregovori propali, doslovno ga nitko ga nije želio dovesti, te će zbog toga propustiti iduću sezonu.

'Neću voziti sljedeće godine u Formuli 1. I daljem želim biti dio te organizacije, ali u ovom trenutku mi je potreban odmor. Želim se vratiti u 2024. godini kada vidim kako će se stvari u momčadima odvijati po pitanju ugovora', kazao je Ricciardo koji je ove sezone najbolji rezultat, peto mjesto, ostvario na utrci za Veliku nagradu Singapura, a posljednju je pobjedu slavio 2021. godine u Monzi na Velikoj nagradi Italije.