PRIVATIZIRAO NAJVEĆI TEST

Ivica: Ovdje vidite kakav ste skijaš, hibridi vas lažu

27.01.2013 u 16:32

Bionic
Reading

Ivica Kostelić je nakon dva postolja u Wengenu i u Kitzbüehlu ponovio to neobično ostvarenje. Ali za Ivicu to nije ništa novo, dva skijaška svetišta praktički je pretvorio u svoje dvorište

Ivica je dobrim slalomskim izdanjima izborio treće mjesto u toj disciplini i uvjerljivi trijumf u posljednjoj klasičnoj kombinaciji Svjetskog kupa.

'Ovo je jedan prekrasan dan za mene. Danas napokon nisam morao na Streif (staza 'ludog' spusta) i uspjelo mi je ono što sam si jako želio, a to je onda i poebno slatko. Na kraju je ispalo i bolje nego što sam realno očekivao', kaže Ivica za HTV i vraća se na drugu vožnju slaloma u koju je ušao kao 11.

'Bile su male razlike na vrhu i htio sam pokušati proboj. Isplatilo se, a kombinacija nije patila.'

Kombinaciju u Kitzbüehlu osvojio je četvrti puta u nizu.

'To je lijepo. znate, ovo je jedina prava kombinacija u svjetskom kupu. Ovdje se moraš spustiti niz Streif kao i spustaši i završiti dvije vožnje slaloma. Ovdje vidiš kakav si skijaš, oni hibridi od utrka ne govore pravu istinu,' analizira Ivica bez lažne skromnosti.

Günther Hujara, činovnik FIS-a, zabranio je njegovom ocu Anti da postavi stazu kakvu je želio, a sve je završilo i deranjem od strane aparatčika.

'To neću komentirati,' uz vrlo ozbiljan i ljut izraz lica, koji je bio više nego dovoljan komentar, preskočio je Ivica ovu temu.

I za kraj se novinar vratio na start zloglasnog Streifa. Što tamo skijašima prolazi kroz glavu?

'Streif je zapravo veliko životno iskustvo. Opet je bilo brutalno i već mi je drago jer sam ostao živ. A uzeo sam i jedan bod i napravio si dobru poziciju za kombinaciju,' kaže Ivica koji ne skriva da mu ta staza tijekom godine ne nedostaje.

Druga u nizu Ivičina pobjeda... Od tada je nanizao još dvije i serija nije stala